Sağlık
  • 22.5.2013 11:54

MS hastalarını rahatlatacak çalışma

ANKARA (AA) - Selma Bıyıklı Adabaş - Multipl Skleroz (MS) hastalarının geri ödeme listesine alınması için kampanya yürüttükleri üç ilaçtan ikisinin listeye alınması için çalışma yürütülüyor.
            AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de ruhsatı olan "Fingolimod"un geri ödeme listesine alınması için üretici firmanın Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yaptığı başvuruyla ilgili değerlendirme sürüyor. Halen Yurtdışı İlaç Fiyat Listesi'nde bulunan ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) vasıtasıyla getirilen ilacın her kutusuna devlet bin 880 avro ödüyor.
     
     -Ruhsat için inceleme sürüyor-
    
     "Natalizumab" etken maddeli ilaç için üretici firmanın yaptığı ruhsat başvurusu da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Farmakoloji Komisyonunun gündeminde. Yurtdışı İlaç Fiyat Listesinde yer alan ve TEB'in getirdiği söz konusu ilacın her kutusu için devletin ödediği miktar bin 880 avro.
      "Dalfampridine" etken maddeli ilaç için ise üretici firmanın henüz ruhsat başvurusu yapmadığı, TEB tarafından getirilen ilaca SGK 675 avro ödüyor.
     
     Yayıncı: Tolga Özgenç
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER