Gündem
  • 30.4.2021 17:06

MSB: Pençe Yıldırım harekatında iki mehmetçik şehit oldu

MSB: Pençe Yıldırım harekatında iki askerimiz şehit oldu

MSB, Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe Yıldırım Harekatında iki gün önce güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen bir askerimizin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, aynı harekatta ikmal faaliyeti sırasında helikopterden iniş esnasında düşerek yaralanan bir askerimizin de kaldırıldığı hastanede şehit düştüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyinde icra edilen PENÇE YILDIRIM Harekâtı kapsamında 28 Nisan 2021 tarihinde güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur. PENÇE YILDIRIM Harekâtı kapsamında icra edilen ikmal faaliyeti sırasında, 30 Nisan 2021 tarihinde helikopterden iniş esnasında bir kahraman silah arkadaşımız düşme sonucu yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur" denildi.

Pençe-Yıldırım harekatında yaralanan 2 asker hastanede şehit oldu | Siirt  Haberleri - Güncel ve Son Dakika Siirt Haber Sitesi | Artı Siirt

Güncellenme Tarihi : 30.4.2021 15:09

İLGİLİ HABERLER