Gündem
  • 16.11.2017 21:56

Müftünün kıydığı nikah iptal edildi

Diyanet’ten uyarı geldi… ‘Şimdi kıymayın, çünkü…’

Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığınca yetki verilmeden müftülüklerce resmi nikah kıyılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün bir müftü resmi nikah kıydı. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı nüftü nikahı ile ilgili açıklama yaptı. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri  Kanunu'na, yapılan değişiklikle il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu  yetkisi ve görevi verileceği hükmünün eklendiği belirtildi. Ancak bu konuda İçişleri Bakanlığından henüz bir yetkilendirme ve  görevlendirme işleminin yapılmadığına işaret edilen açıklamada, "İlgili bakanlık  ile başkanlığımız arasında konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir." ifadeleri  kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu itibarla İçişleri Bakanlığı tarafından müftülüklerimize yetki  verilmeden resmi nikah kıyılması mümkün bulunmamaktadır. Yetkilendirme işlemleri  konusunda başkanlık tarafından müftülüklerimize ayrıca bilgilendirme  yapılacaktır. Başkanlığımızdan gelecek bilgilendirme sonrasında müftülüklerimiz  resmi nikah işlemlerine başlayacaklardır. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ile  müşterek eğitim programı çalışması, uygulamalar konusunda kılavuz el kitabı  hazırlanması planlanmaktadır."

 

Güncellenme Tarihi : 16.11.2017 22:06

İLGİLİ HABERLER