Bilim
  • 20.12.2022 11:13

Muhafazakar Otel Tavsiyeleri 2022

Tüm yıl çalışıp yorulduktan sonra dinlenmek ve denize girmek sizin de hakkınız! Takdir edersiniz ki, insanların tatil sırasında farklı hassasiyetleri olabilir. Bazı oteller; açık ve kapalı yüzme havuzlarını kadın erkek ayrımı yapmadan hizmete sunarlar. Fakat, bu tür otellerin İslami duyarlılığı olan insanlara hitap etmediğini ifade edebiliriz. Bu noktada, devreye muhafazakar oteller girer.

Muhafazakar oteller; sessiz, sakin ve İslami kurallara uygun bir şekilde tatil yapmak isteyenler için uygun bir adrestir. Kadın ve erkeklerin aynı havuzu kullanmamaları, ortak kullanım alanlarının dar olması ve daha birçok özelliğiyle dikkat çeker. Türkiye’deki muhafazakar oteller hakkında bilgi almak adına yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

En İyi Muhafazakar Oteller

Muhafazakar otellerin sayısı her geçen gün artıyor. Yalnızca Türklerin değil dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancıların da favorisi olan Muğla ve Antalya sınırları içerisinde kalitesine hayran kalacağınız türden muhafazakar oteller olduğunu söyleyebiliriz.

Selge Beach Resort & SPA: Antalya’nın popüler tatil beldesi olarak bilinen Manavgat sınırları içerisinde yer alan bir oteldir. Bilhassa tesettürlü kadınların akıllarında herhangi bir endişe olmadan tatil yapabilecekleri yerler arasındadır. Erkek, kadın ve çocukların kullanımı için özel olarak oluşturulmuş alanlar sayesinde sorunsuz bir tatil yapılır. Özellikle havuz, güzellik merkezi, plaj, jakuzi, masaj, hamam, sauna ve SPA gibi seçeneklerin cinsiyet ayrımı dikkate alınarak oluşturulması ciddi bir avantajdır. Otel; aileler için oluşturulan plaj ve havuz bölümleri ile de takdir toplar. Selge Beach Resort & SPA; tahmin edebileceğiniz üzere alkolsüz bir işletmedir. Hatta, 2017 yılında Türkiye’nin en iyi alkolsüz oteli ödülüne layık görülmüştür.

Katrancı Park Hotel: Güzellikler dünyası olarak bilinen Fethiye sınırları içerisinde yer alan bir oteldir. Denize sıfır muhafazakar oteller arasındadır. İslami bir otel olmasından mütevellit bünyesinde alkollü içecekler barındırmaz. Otel; kadınlara özel havuz seçenekleri ile dikkat çeker. Ayrıca, karma olarak kullanılabilen havuzu da vardır. Katrancı Park Hotel; bünyesinde farklı ihtiyaçlara hitap eden toplam 106 oda barındırır. Standart odaların her birisinde televizyon, klima, buzdolabı, mini bar, çay/kahve makinesi ve saç kurutma makinesi yer alır.

Pine Club Boutique Hotel: Kuşadası muhafazakar oteller arasında yer alır. Her şey dahil konsepti ile hizmet sunan bir otel olması ciddi bir avantajdır. Ancak, otelin konseptine alkollü içecekler dahil değildir. Denize çok yakın bir otel olmakla beraber kadınların kullanımı için özel olarak tasarlanmış havuzu ile de dikkat çeker.

Adenya Hotel Resort: Antalya’nın popüler ilçesi Alanya’da yer alan muhafazakar oteller arasındadır. Helal turizm belgesine sahip olması ile dikkat çeker. Otelin plajı; kadın ve erkeklerin kullanımına ayrılmış özel iki bölge barındırır. Kadınlar için dört, erkekler ve aileler için ise bir adet havuz mevcuttur. Buna ek olarak, kadın havuzlarında kameralı telefon ve fotoğraf makinesi kullanılmasına izin verilmez.

Güncellenme Tarihi : 20.12.2022 11:13

İLGİLİ HABERLER