Gündem
  • 6.11.2008 01:58

MÜJDAT GEZEN'DEN SERT ELEŞTİRİ: CAN DÜNDAR GAVURU!..

Can Dündar'ın yapım ve yönetmenliğini yaptığı "Mustafa" adlı belgesel ile ilgili tartışmalar sanal aleme de sıçradı. Facebook'ta Dündar için yabancı "John" benzetmesi yapıldı. Filmin gelirinin ise vakıflara bağışlanması istendi.
Gazeteci Can Dündar’ın yapım ve yönetmenliğini yaptığı ‘Mustafa" adlı belgesel bazı kitleler tarafından büyük tepki aldı. Günlerdir süren tartışmalara bir de internet eklendi. Dünyanın en büyük paylaşım sitelerinden ‘Facebook"ta Dündar fanlarının kurduğu ‘Can Dündar" sayfası, Mustafa belgeseli tartışma platformuna döndü.
Bazı protestocular Dündar için ‘John" benzetmesi yaparken, bazı üyeler ise, ‘Dündar’a kına yollayalım" linki oluşturdu. Sanal platformda Dündar’ın destekçileri de bulunuyor. Çocuklarını filme götüren velilerin ‘Korkmayın çocuklarınız izlesin, liderler de insandır" mesajları dikkat çekiyor. Dündar’a yapılan bir çağrı da belgeselin gelirinin vakıflara bağışlanması.
“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Facebook’ta yer alan Dündar ile ilgili yorumların öne çıkan bazıları şu şekilde sıralanıyor:
Yıllardır sizin kitaplarınızı okudum, köşe yazılarınızı takip ettim ama bana yazıklar olsun ki sizi tanıyamadım. Okuyucu olarak hakkımı size helal etmiyorum. Atatürk gibi bir adamı bir kadehten ve kadınlardan ibaret kıldınız onu yalnız adam ilan ettiniz. Tam bir hayal kırıklığı. (H.Ç.)
Eline sağlık diyenlere bir türlü inanamıyorum. Bana ne içkisinden, sigarasından, sevdiğinden. Bu sayfalara bile yazıp özgür düşüncemizi savunabiliyorsak bu onun sayesinde. Ata’nın a’sını daha bilmeyen çocuklar bu filme gidip onun bu yüzünü gördüklerinde sizce ne düşünüp bizi yarınlara taşıyacaklar. Dündar’a gelen tepkiler bu yüzden. Yazık. John Dundar. (E.K.)
Can Dündar'ın iyi niyetlerle bu işi yaptığına inanmak öyle zor ki. Hani belki filmin gelirini Atatürk Araştırmaları Vakfı’na bağışlasaydı belki. O da yok. Buna mı ihtiyacımız vardı. Birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken Atatürk sevdalıları birbirlerinin yakasına sarılmış itişip kakışıyorlar bu ayrışma kime yarıyor? (M. A.)
MÜJDAT GEZEN’DEN GAVUR YAKIŞTIRMASI
Belgeseli beğenmeyenler arasında usta sanatçı Müjdat Gezen de yer alıyor. Gezen, Mustafa filmini şu sözlerle değerlendirdi: "Bugün Can Dündar Türkiye liboşlarının en önde gidenidir. İşine gelir içinden çıktığı dernek ve grupları yerden yere vurur. Gün gelir Atatürk'ün sofrasına hakaret eder. Herkese Müjdat Gezen tiyatrosunda gösterime giren Mustafa Kemal oyununu tavsiye ediyorum. Can Dündar gavurundan iyidir."
CHP’DEN ‘PROTESTO" ÇAĞRILARI
Dündar’ı protesto edenler arasında CHP’li gençler de yer alıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da tepki gösterdiği belgesel ile ilgili olarak parti gençlik kollarının bağlantılı olduğu internetteki linklerde ‘belgesele gitmeyin" çağrıları yapılıyor.
MUSTAFA'YI OKULLARDA ZORUNLU iZLETME iDDiASI
Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı Mustafa Durna, il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara ‘Mustafa’ filminin zorunlu olarak izlenmesi gerektiğine dair faks yolladığını iddia etti. Bunun için valiliğe şikayet dilekçesi verdiğini açıklayan Durna şöyle bir gerekçe sundu; "Emirle ya da tavsiyeyle öğrenci ve öğretmenleri bu filmi izlemeye yönlendirmenin kimsenin hakkı ve görevi yok. Film Atatürk'ü gerçek yönleriyle anlatmıyor." (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:35

İLGİLİ HABERLER