Gündem
  • 27.8.2022 16:08

Murat Kurum: Kanal İstanbul Projesi iptal olmadı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul projesinin iptal edildiği haberini yalanlayarak "İmar planları yürürlükte" dedi.

Mega proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul projesi ilk günden beri asılsız iddiaların odağında olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje" ve "hayalim" olarak nitelendirdiği proje, ilk olarak 2011 yılında gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl inşasına başlanan Kanal İstanbul projesi fiilen hayata geçirildi.

Murat Kurum açıklama yaptı

Dün bir gazete haberinde ise projeyle ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Proje imarının iptal edildiği öne sürülürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'da açıklama geldi.

"Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz"

Sosyal medya hesabı üzerinden iddiaları ele alan bir açıklama yapan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!"

 

Murat Kurum: Kanal İstanbul Projesi ni iptal etmedik #1

 

Basın açıklaması yapıldı

Konuya ilişkin olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında 'Kanal İstanbul Projesi'nin de bulunduğu Rezerv Yapı Alanı'na yönelik halen geçerli olan imar planlarının Bakanlığımızca iptal edildiği iddiaları üzerine kamuoyunu doğpru bilgilendirmek adına Bakanlığımızca açıklama yapma gereği duyulmuştur" denildi.

 

Murat Kurum: Kanal İstanbul Projesi ni iptal etmedik #2

 

 

Murat Kurum: Kanal İstanbul Projesi ni iptal etmedik #3

 


 

Güncellenme Tarihi : 27.8.2022 14:10

İLGİLİ HABERLER