KAYNAK : Haber Vitrini
ANTALYA - Müstakil Sanayici ve iş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen "Bölge İstişare Toplantısı" Gürtaş Otel'de yapıldı.
MÜSİAD Antalya Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen toplantıya, Genel Merkez Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı İsrafil Kuralay, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Öztürk, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Koordinatörü Hakan Kahraman, Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Basın Halkla İlişkiler Komisyonu profesyonel çalışanları, Denizli Şubesi yöneticileri ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.
ATAY: "İLETİŞİM İSTENİLEN DÜZEYE GELDİ"
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Hidayet Atay, daha önce de basına yönelik benzer bir seminer düzenlediklerini belirterek, "İletişime önem veriyoruz. Basın-Yayın kuruluşlarının da MÜSİAD'a duyarlı. Basınla başarılı bir diyalog yürütüyoruz. İletişimimiz istenen düzeye gelmiştir. Basını ve iletişimi önemsediğimiz için bünyemizde profesyonel çalışanlar bulunduruyoruz. Birer KOBİ olarak değerlendirebileceğimiz yerel basının desteklenmesi amacıyla üyelerimizin en az bir yerel gazeteye abone olmaları için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmamızı Genel merkez ile tüm şubelerimize de önerdik" dedi.
KURALAY: "TOPLUMLARIN İHTİYACI"
MÜSİAD Genel Merkez Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı İsrafil Kuralay da, iletişime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "MÜSİAD 27 şubesi olan ülkenin en örgütlü, yaygın ve büyük işadamı kuruluşudur. Bu nedenle iletişim bizim için vazgeçilmezdir. Çağımız enformasyon ve iletişim çağı olarak da tanımlanmaktadır. Bilim adamlarınca 'duygu ve düşüncelerin sembollerle karşı tarafa aktarılması ile karşının buna tepkisi süreci' denilen iletişim, toplumların ve toplulukların yaşamsal ihtiyacı durumuna gelmiştir" diye konuştu.
"İLETİŞİM İKİ ANA BÖLÜME AYRILIR"
İletişimin iki ana bölüme ayrıldığını ifade eden Kuralay, "İlk şekli ve sağlıklı olanı yüz yüze iletişimdir. Bu tarz iletişim ile söz ve beden dilini kullanırız. Diğeri ise daha kapsamlı ve yaygın olan kitle iletişim araçlarıyla iletişim, kurumlaşmamız ve kurumlarımız açısından önemlidir. Kitle iletişim araçlarını nasıl kullanacağız, kamuoyunu nasıl belirleyip, oluşturacağız. İşte bunu hayata geçirecek kanallar açmak durumundayız. Gerektiğinde toplum yararına olan kitle iletişim araçlarına sahip olmalıyız. İletişimin ana kuralı kendimizi tanımaktan geçer. Hangi zeminde olursak olalım, samimi, dürüst ve şeffaf olmalı, kendimiz olmalıyız. Yaptığımız işi iyi yapmalıyız, güzel yapmalıyız. Diyaloglarımızda kaliteye önem vermeliyiz. İletişim mutlak kalite ister" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:37