Spor
  • 21.5.2013 10:10

Nani mi ? Quaresma mı ?

AMK, Galatasaray’ın gündemindeki iki Portekizli’yi değerlendirdi. 

 İki Portekizli de hem sağ hem sol kenarda görev alabiliyor. Nani’nin belki Q7 kadar geniş yelpazeli bir CV’ye sahip olduğu söylenemez. Ama 6 sezon kesintisiz olarak Manchester United forması giymek kolay değil. Quaresma’nın çok takım değiştiriyor olması bu oyuncunun belli bir yerde tutunamadığını ve gittiği yerde uyum sorunu yaşadığına işaret ediyor. Başarısız Barcelona macerasının ardından Porto’da yeniden doğan Q7 için mavi-beyazlı formadan sonrası kocaman bir hiç! Chelsea, Inter, Beşiktaş derken 29 yaşında AlAhli’ye kadar düştü.

Nani’nin Q7’den 3 yaş küçük olmasına karşın neredeyse iki katı milli formayı giymesi aradaki farkı özetliyor. İki oyuncuyu karşılaştırdığımız zaman da Manchester United’lı yıldızın ağır bastığı bariz olarak gözüküyor.

YETENEK

İki oyuncunun da yetenekleri üst düzeyde. Bunu kimse inkar edemez. Ancak bunların oyuna ne derecede yansıttığı işin önemli tarafı. Nani de Quaresma da sağ ayaklarını ağırlıklı olarak kullanabilen ama iki kanatta da oynayabilen isimler. Klasik kanat oyuncusu olmanın dışında ters kanatta içeri katederek rakip defansı zor duruma düşürebiliyorlar. Q7’nin en büyük özelliği kendine özgü vuruşu ‘trivela’. Daha atletik olan Nani ise Q7’e göre rakibini daha kolay geçebilen ve daha seri hareket edebilen bir futbolcu.
Nani (10/8), Quaresma (10/7)

KARİYER

Nani de tıpkı Quaresma ve Ronaldo gibi S.Lizbon’un altyapısından yetişti. Nani, CR7 Real Madrid’e transfer olduktan sonra bu futbolcunun boşluğunu dolduracağına inanılan bir isimdi. Kariyerinin en parlak dönemini geçirdiği 2010/2011 sezonundaki müthiş performansıyla M.United’ın şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Daha sonra kariyeri düşüşe geçti. Q7 ise Portekiz dışında hiç başarılı değil. Yıldızının parladığı S.Lizbon ve Porto dışında kocaman bir hiçti. İtalya, İspanya ve İngiltere‘de 50 lig maçında sadece 2 gol atabildi.
Nani (10/8), Quaresma (10/6)

DEVAMLILIK

Quaresma’nın en büyük handikaplarından biri devamlılık yönünden eksik olması. Q7 sahada oyundan kopuyor ve performansını genele yayamıyor. Nani ise çok daha oyuna konsantre bir futbolcu. Zaten iki ismin istatistiklerine baktığınız zaman M.United’lı oyuncunun daha istikrarlı olduğu görülebilir. Nani profesyonel olarak 3-4 sezon daha eksik oynamasına rağmen Q7’nin maç sayısını yakalamış durumda.
Nani (10/8), Quaresma (10/5)

TAKIMA KATKI

Burada da açık ara Nani önde. Başarısı Portekiz ile sınırlı Quaresma, Premier Lig, Serie A ve La Liga’da varlık gösteremedi. Q7’nin Beşiktaş performansı bile çok kötü. Olcay Şahan bir sezon içinde Quaresma’nın iki yıllık istatistiklerini geride bıraktı. Nani, Premier Lig’de hocası Alex Ferguson’la sorun yaşadığı son dönem hariç hep ön plandaydı. 2010/2011 şampiyonluğunda katkısı büyüktü. Nani oyun içinde de yeteneklerini kullanma konusunda çok daha efektif bir oyuncu.
Nani (10/8), Quaresma (10/5)

NANi

Doğum tarihi: 17.11.1986
Boy: 1.75 Kilo: 66
Kulübü: Manchester United
Sözleşme: 30.06.2014

RICARDO QUARESMA

Doğum tarihi: 26.09.1983
Boy: 1.73 Kilo: 64
Kulübü: Al Ahli
Sözleşme: 30.06.2014

KAAN BORA / AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER