Spor
  • 28.5.2024 16:20

NBA yıldızı Giannis, Ataman'ı gezegendeki en iyi antrenör olarak nitelendirdi.

Giannis Antetokounmpo, Ergin Ataman'ı dünyanın en iyi teknik direktörü olarak nitelendirdi
Panathinaikos, teknik direktör Ergin Ataman yönetiminde yedinci EuroLeague şampiyonluğunu perçinledi ve Giannis Antetokounmpo onu dünyanın en iyi teknik direktörü olarak övdü: "Avrupa'dan söylemedi, bana dünyanın en iyi teknik direktöründen bahsetti. Teşekkürler Giannis. 

Panathinaikos AKTOR Atina başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan'ın güçlü takımına zaferi geri getirerek sezon öncesi sözünü yerine getirdi.

PAO , Pazar gecesi 2024 EuroLeague Şampiyonluk Maçında Real Madrid'i 95-80 yenerek yedinci EuroLeague şampiyonluğunu perçinledi . Bu zafer teknik direktör Ataman'ın üçüncü EuroLeague şampiyonluğu oldu.

Kardeşi Kostas'ın Panathinaikos adına oynamasını izlemek için Berlin'deki Final Four'un tamamına katılan Milwaukee Bucks süperstarı Giannis Antetokounmpo bile Ataman'ın büyüklüğünü takdir etti. Giannis, Ataman'ı gezegendeki en iyi antrenör olarak nitelendirdi.

Maç sonrası konferansta konuşan Ataman, "Giannis Antetokounmpo'ya teşekkür ederim, maçtan sonra geldi ve bana dünyanın en iyi antrenörü olduğumu söyledi." dedi. "Eğer NBA MVP'si size bunu söylerse çok gurur duyarım. Avrupa'dan söylemedi, bana dünyadaki en iyi koçun olduğunu söyledi. Teşekkürler Giannis."

Ataman, sezon öncesinde takımın başına geçti ve geçen sezonu 17. sırada bitirmesine rağmen PAO'yu şampiyonluğa taşıdı. Başarılarını, takımın bağ kurmasına ve gelişmesine yardımcı olan, oynadıkları çok sayıda oyuna (80 maç) borçludur.

"Daha fazla oyun oynadığınızda takım birlikte nasıl oynanacağını anlamaya başlar. Bu bir avantajdır" dedi. "EuroLeague'de 41 maçın tamamında her şeyi oynadık. Elbette yeni bir takım olsanız bile her gün gelişiyorsunuz. Herkes bana 'Bu yeni takımın şampiyonluğu kazanmasını nasıl sağlarsınız?' diye soruyor. İlk ay yenidir, ikinci ay yenidir ama sonrasında, eğer işlerinizi iyi yaparsanız birbirinizi anlamaya başlayabilir ve birlikte oynayabilirsiniz."

Bu üçüncü şampiyonluğun neden diğer ikisinden farklı olduğu sorulduğunda Ataman, "Anadolu Efes ile ilk şampiyonada gergindim. Dün çok sakin ve kendimden emindim. Finalden önce oyuncularıma 'Don' dedim. Bunu final olarak düşünmeyin; sadece basketbol oynamamız gerekiyor. Sonuç konusunda endişelenmeyin.''

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 16:26

İLGİLİ HABERLER