Yaşam
  • 20.1.2014 13:40

Nejat İşler'in doktorundan açıklama

Geçtiğimiz hafta ortalarında Bodrum'un Gümüşlük beldesine gelerek dinlenmeye çalışan sanatçı Nejat işler'in Cuma günü aniden rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede şiddetli akciğer enfeksiyonununa bağlı solunum yetmezliği nedeni ile yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor.

Nejat İşler'in tedavi süreciyle ilgili Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy bu gün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.“17 Ocak 2014 tarihinde, hastanemizin acil servisine başvuran değerli sanatçımız Nejat İşler'in yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor. İlk açıklamamızda belirttiğimiz gibi Nejat İşler'e ilk müdahale, acil servisimizde yapılmıştı. Şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı olarak septik şok tablosu saptanmıştı. Gelişen septik şok sonucunda ayrıca akciğerlerinin çok ciddi şekilde etkilendiği; böbrekler, kalp ve kan hücreleri ile karaciğerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiği tespit edilmişti. Hastanemizin yoğun bakım servisinde tedavisi devam etmekte olan sanatçı Nejat İşler'in sağlık durumu halen kritik süreçtedir. Bununla birlikte uygulanan yoğun bakım bölümüne özgün destek tedavilere ve planlanan diğer tedavilere adım adım olumlu yanıt vermeye başlamıştır. Son 12 saat içerisinde gerek organ fonksiyonlarında gerekse laboratuvar testlerinde görülen olumlu gelişmelere rağmen hayati tehlikesi azalmakla birlikte devam etmektedir. Hastamıza verilen solunum ve dolaşım desteği halen devam etmektedir. Ayrıca böbrek destek tedavisine başlanmıştır. Nejat İşler'in tedavisi; yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, hemotoloji, göğüs hastalıları, genel cerrahi, kardiyoloji, gastroentroloji hekimlerimizin çok disiplinli kontrolünde devam etmektedir. denildi.

NEJAT İŞLER BODRUM’DA KALACAK

Nejat İşler’in, aralarında yönetmen Murat Ateş, oyuncular Berkant Şal ve Gürkan Uygun’un da yer aldığı arkadaşları ve sevenleri bugün de sabahtan itibaren hastaneye akın etti. Doktorlarla görüşen İşler’ in çok yakın arkadaşı Dost Elver hastaneden çıkışında, ünlü oyuncunun İstanbul’a nakledilmesine gerek duyulmadığını tedavine Bodrum’da devam edeceğini belirtti. İşler’in tedaviye yanıt vermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Dost Elver, “İstanbul’a nakledilmesinin risk olacağı için burada kalmasına karar verildi. Şu anda yanına sadece anne ve babası girerek görebiliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde hakkında çıkan asılsız dedikodular ve çirkin yorumlar gerçeği yansıtmıyor, aksine bizleri üzüntüye boğuyor dedi.

Yönetmen Murat Ateş, Berkant Şal ve Gürkan Uygun da dualarının Nejat İşler’e olduğunu belirtti.

Yaşar ANTER - Osman URAS / BODRUM (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:21

İLGİLİ HABERLER