Dünya
  • 24.4.2024 09:48

New York Times : İsrail askerleriyle çatışan 5 bin yetişmiş Kassam elemanı var

“Yaklaşık 5.000 tanesi kuzeyde varlığını sürdürüyor.” “

The New York Times” İsrail istihbaratına göre: Direnişin yer üstünde ve altında çok sayıda gücü var.

New York Times'ın haberine göre, İsrail askeri istihbarat yetkilileri 22 Nisan 2024 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İslami Direniş Hareketi "Hamas" ve diğer silahlı örgütlerin hâlâ yer üstünde ve altında çok sayıda gücü bulunduğunu söyledi.

مكاسب ميدانية وأثمان سياسية.. ما دلالات تشكيل جناح للقسام في لبنان؟ | أخبار  سياسة | الجزيرة نت

Amerikan gazetesi bizzat İsrailli yetkililerden " Gazze'nin kuzeyinde 4.000 ile 5.000 arasında savaşçının direndiğini " bildirdi.

İsrail işgal istihbaratının sözcüsü de "Çatışmalar sona erdiğinde Hamas'ın Gazze'de bir güç olarak kalması muhtemel" değerlendirmesinde bulundu.

صراع الأدمغة.. حرب شرسة دون ميدان بين القسام والشاباك • نون بوست

İsrailli yetkililer, Tel Aviv'in "yalnızca Refah'ta yaklaşan operasyonun Hamas'ı müzakerelerde tuttuğuna" inandığını iddia etti.

Aynı bağlamda gazete, isimlerini vermediği Amerikalı yetkililerin "Gazze'deki çatışmalar sona erdiğinde tünellerin Hamas'ın hayatta kalmasına ve kendisini yeniden şekillendirmesine olanak tanıyacağını" aktardı.

Amerikalı kaynaklar da "İsrail'in Refah'tan sivilleri tahliye etme yönünde bir plan hazırlamadığını, bunun Gazze'deki ölü sayısını daha da artıracağını" doğruladı.

Kendisi, "İsrail'in Refah operasyonunu durdurmasının tek yolu, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmadır" dedi.

Kuzeyde şiddetli çatışmalar

Bu arada, Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgede, Filistinli gruplarla İsrail ordusu arasında saatlerce süren şiddetli çatışmalara ve yeni bir yerinden edilme hareketine tanık olundu.

Ajans muhabiri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgenin gerçek bir savaş alanına dönüştüğünü, gruplarla İsrail ordusu arasında saatlerce süren çatışmalara sahne olduğunu söyledi.



 

Güncellenme Tarihi : 24.4.2024 09:54

İLGİLİ HABERLER