Gündem
  • 27.11.2011 17:10

NORVEÇLİ BAKAN AA'YI YALANLADI

PES Kurultayında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Norveç Savunma Bakanı Espen Barth Eide'nin tartışıp kavga ettiği haberleri üzerine Norveçli Bakan da açıklama yaptı. Haberi yalanlayan Norveçli Bakan Eide, "Dostum Kemal ile bir tartışma yaptık ve aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük" dedi.

Norveçli Bakan Eide, basında Kemal Kılıçdaroğlu ile tartıştığı yönünde çıkan haberler üzerine, CHP Bürüksel Temsilciliği aracılığıyla dün açıklama yaptı. PES Başkanlık Üyesi ve Norveç Savunma Bakanı Espen Barth Eide "Dostum Kemal'le birlikte mükemmel bir tartışma yaptık. Her zamanki gibi aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük" dedi. PES Kurultayı’nda yapılan Arap Baharı değerlendirmelerinin PES'in CHP ile iyi ilişkilerini teyid ettiğini belirten ve basının asılsız görüş ayrılığı söylentilerine itibar etmemesini isteyen PES Başkanlık Üyesi ve Eide’nin CHP’nin Brüksel Temsilciliği aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:
"Basın asılsız görüş ayrılığı söylentilerine itibar etmesin. Dostum Kemal'le birlikte çok önemli mükemmel bir tartışmaya katıldık. Bir oturumda bir araya geldik ve her zamanki gibi aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük. Kemal'in, Avrupa'nın kalbinde büyük bir şevkle kabul görmesi sadece benim değil, aynı zamanda tüm PES'e üye partilerinin Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu göstermiştir."

TEKİN: BU SON UYARIMIZ

Toplantıda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, VATAN'a "Anadolu Ajansı daha önce de benzeri haberler yaptı. Bu son uyarımız. Devletin en önemli kurumudur, tarafsızlık bekliyoruz. Hatalar tekrarlanırsa, hem hukuku hem de eylemsel hakkımızı kullanacağız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER