Martin Luther King ile birlikte sivil özgürlük hareketinin liderlerinden biri olan 98 yaşındaki Height'ın cenaze töreninde Obama da bir konuşma yaptı. Yaşının ilerlemiş olmasına rağmen Height'in kendi başkanlık döneminde Beyaz Saray'ı 21 kez ziyaret ettiğini söyledi. Adının tarih kitaplarında geçmeyi hak ettiğini vuguladı.
OBAMA'YI AĞLATAN TÖREN

Hızlı Özet
“Amerika'da siyahi kadın hareketinin en önemli simgelerinden biri olan ve Reagan, Clinton ve Bush tarafından madalya ile ödüllendirilen "anne" lakaplı Dorothy Height hayatını kaybetti. Obama cenazesinde gözyaşlarını tutamadı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atina’nın İHA projesi çöp oldu! Yunan basını Fransa-Baykar anlaşmasından korktu
Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Baykar ile Fransız savunma şirketi Safran arasında imzalanan işbirliği anlaşmasını gündemine taşıdı. Gazete, Safran’ın Euroflir sistemlerinin Bayraktar TB2’ye entegre edileceğini belirtirken, anlaşmanın Baykar’ın Avrupa savunma pazarındaki konumunu güçlendireceğini ve Atina’da tartışmalara neden olduğunu yazdı.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan itiraf: İsrail’le uçurum büyüyor
ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington yönetiminin İran ve İsrail ile karşı karşıya geldiği noktada "stratejik bir çıkmaza" girdiğini açıkladı.

ABD basını deşifre ettİ: İran’a kara operasyonu masada
ABD basınına göre Trump, Çin dönüşü İran kriziyle ilgili ekibini yeniden toplamaya hazırlanıyor. Washington'da savaş senaryoları yeniden gündeme gelirken Pentagon'un saldırı planlarını hazır tuttuğu ortaya çıktı.

Trump: DEAŞ'ın dünya çapındaki komutanı Ebu Bilal Al-Minuki öldürüldü
ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ'ın dünya çapındaki ikinci komutanı Ebu Bilal Al-Minuki'nin öldürüldüğünü duyurdu.