Gündem
  • 3.12.2025 14:18

Öcalan Bahçeli'ye darbe olur dedi mi

'Bahçeli'ye darbe' iddialarına ne dedi? DEM Parti, Öcalan'ın mesajını paylaştı!
DEM Parti heyeti dün gerçekleştirdiği İmralı ziyaretinin ardından açıklama yaptı. İmralı heyeti yaptığı açıklamada; Abdullah Öcalan'ın Bahçeli'ye yönelik 'darbe mekanizması devreye girer' dediği iddialarına ilişkin de açıklamasını paylaştı.
DEM Parti, İmralı heyetinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitti. Görüşmenin ardından heyet İmralı'dan döndü.

Parti tarafından heyetin görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamada; "Öcalan ile dört saate yaklaşan bir görüşme yaptık. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen TBMM Komisyon görüşmesinin pozitif etki ve sonuçları karşılıklı değerlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

'DARBE SÖZLERİ' İDDİALARINA PARTİDEN YANIT
Açıklamada, Öcalan'ın 'darbe mekaniği' sözlerine ilişkin de açıklama yapıldı. Partiden yapılan açıklamada; "Öcalan, yakın zamanda yoğunlaşan süreç karşıtı söylem ve çıkışlar hakkında, geçmiş çözüm girişimlerine karşı geliştirilen sabotaj girişimlerini anımsattı. Bu süreçlerin tümünde karşılaşılan bir durum, bir habitus olarak darbe mekaniğine dikkat çekti" denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi;

"Bunun klasik bir darbe çalışması olarak değil, süreci ilerletmeye yönelik her adıma karşı bir hamle yapmak suretiyle kırılgan ve tehlikeli bir ortam yaratma çabası şeklinde anlaşılması gerektiğini vurguladı. “Günümüzde norm-dışı güçlerin taşıyıcılığını bu çevreler yapmaktadır. Diğer yandan Türkiye’nin ilk yüzyılına damgasını vuran bir kültür, bir siyaset tarzı, gizli-açık bir örgütlenme biçimi olan darbe geleneğini aşmaya dönük siyasi ve toplumsal bir irade de güçleniyor” diyerek şu değerlendirmede bulundu:

“İçinde bulunduğumuz geçiş sürecinde özgün ve bütüncül hukuka dayalı bir barış yasasının gerçekleşmesi ile siyasi şiddet ve demokrasi dışı müdahale olgusu Türkiye gündeminden çıkacaktır. Buna, barış yüzyılına geçiş yasası da diyebiliriz. 27 Şubat açıklamamız bu açıdan da yol gösterici bir programdır. Bu doğrultuda atılan adımların tümü, aldığımız sorumluluğun ve bu topraklarda kardeşçe, birlikte yaşama hedefimizin açık ifadeleridir.

“Türkiye’de yönetim ve iktidar şansını doğru kullanmak isteyen her siyasal ve toplumsal kesimin siyasal sorunlara tutarlı yaklaşması ve demokratik çözüme ortak olması gerekir. Bu süreç, Kürtlerin cumhuriyete hukuk yoluyla katılımını sağlama ve demokratik cumhuriyeti en geniş toplumsal birliktelikle inşa sürecidir. Bu yönde ilerlemekte olan sürece dönük güçlü iradeye ve kararlı duruşa sahip olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim."

Güncellenme Tarihi : 3.12.2025 14:23

İLGİLİ HABERLER