Asayiş
  • 6.9.2013 09:08

ODTÜ'ye şafak baskını!..

ODTÜ ve 100. Yıl Mahallesi sakinlerinin ODTÜ'den geçecek yola karşı direnişlerini sürdürdükleri alana bu sabah polis tarafından müdahale edildi. Yol çalışması için bölgeye gelen dozerlere TOMA ve akrepler de eşilik etti.

ODTÜ’lüler ve 100. Yıl İnisiyatifi üyeleriyle polis arasında arbede çıktı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 10 Nisan Karakolu'na götürüldükleri öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlere polis bu sabah saatlerinde müdahale etti. 6'sı öğrenci 14 kişi gözaltına alındı.

TOMA’lar eşliğinde sabah saat 06.30 sularında öğrencilerin çadır kurduğu alana gelen çevik kuvvet polisleri gözaltı araçları ile yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra ayrıldı. Polisler, 07.00'da bu defa yığınak yapmış halde alana geldi. TOMA’lar, akrepler, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin yanlarında getirdikleri yıkım ekipleri daha önce tellerle çevrilmiş alanda yıkım çalışmalarına başladı.  

15 kişilik eylemci grup yıkım alanına girerek çalışmaları engellemek istedi. Üniversiteliler kol kola girerek zincir oluştururken, sloganlarla da hukuk dışı yol projesini, ağaçların kesimini protesto etti. Polis, direnen gruba müdahale ederek 14 kişiyi gözaltına aldı.
Yıkım ekiplerinin çalışması halen devam ederken, polis çevrede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: AĞAÇ KESME DİYE BİRŞEY YOK

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi yetkilileri ise ODTÜ alanında çalışma yaptıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

“Sabah saatlerinde çalışma yapılan ekiplerimize çadır kuran eylemciler taşlarla saldırmışlar. Bunun üzerine Emniyet’e bilgi verildi. Şu anda ODTÜ arazisi içerisinde herhangi bir çalışmamız yok. Kendi yol güzergahımız üzerinde çalışıyoruz. Orada ağaç kesme diye bir şey yok. Ağaç nakil makinalarıyla başka yere dikiyoruz. Bazı gruplar işi provoke edip ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER