Yaşam
  • 26.9.2010 16:09

ÖDÜLLÜ RUS YAZAR TÜRK KOCASINDAN BOŞANMAK İÇİN SERVET İSTİYOR

2 yaşındaki kızı Alissa ve Avukatı Şebnem Ülk ile geçen cuma günü Kemer Adliyesi'ne giden Anna Nikolskaya, duruşmanın görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim değişikliği olduğu ve yeni gelen hakim dosyayı okumadığı için duruşmanın bir kez daha ertelenmesi üzerine üzüntü yaşadı. Binlerce kilometreyi boşanabilme umuduyla geldiğini belirten Anna Nikolskaya, “Hüseyin'i çok sevmiştim ama onun şiddet eğilimi ve evliliğimiz süresince uyguladığı şiddet beni kendisinden uzaklaştırdı. Benimle evliyken ve onun çocuğuna hamileyken beni bırakıp başka bir kadından çocuk yapması, beni çok incitti. Bu konuda Türk mahkemelerine güveniyorum. Çocuğumun babasının göstermesi gereken hassasiyeti onların bana göstermesini umuyorum” dedi.

2 yıldan bu yana boşanabilmek için çabaladığını dile getiren Anna Nikolskaya, “Hem Rus hem Türkler evlenmek için acele ediyor. Tarafların birbirlerini yeterince tanımadan yaptıkları bu evlilikler tıpkı benimki gibi oldukça kısa sürüyor” dedi. Nikolskaya, duruşmanın 23 Aralık tarihine ertelendiğini söyledi.

İNGİLTERE'DE YENİ YAŞAM

Anna Nikolskaya, bundan sonraki yaşamını İngiltere'de sürdüreceğini belirterek, “Geçen günlerde edebiyat dalında bir ödül daha kazandım. Eşimden boşanır boşanmaz bundan sonraki yaşamımı ve mesleki kariyerimi İngiltere'de sürdürmeyi düşünüyorum. İngiliz edebiyatı ile Rus edebiyatını birleştirmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLÜ YAZAR

2007 yılı Tolstoy Uluslararası Edebiyat Ödülü'nü dönemin Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in elinden alan Anna Nikolskaya, 2005 yılında internetten tanıştığı ve Kemer'de bir gıda firmasının sahibi Hüseyin Ekseli ile evlenmişti. Anna Nikolskaya iki yıl sonra hamile olduğunu öğrendiği günlerde şiddetli geçimsizlik yüzünden ailesinin yaşadığı Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Barnaul kentine dönmüş ve kız bebek dünyaya getirmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:18

İLGİLİ HABERLER