Asayiş
  • 25.11.2016 01:18

Oğlunu yangından kurtarmak için balkondan aşağı bıraktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir apartmanda  çıkan yangında beşinci katta mahsur kalan ve paniğe kapılan anne, önce 10  yaşındaki oğlunu kurtarmak için balkondan aşağıda bekleyenlere attı, daha sonra  kendi atladı. Vatandaşlar tarafından tutulmaya çalışılan ve düşüş hızının  azalmasıyla kurtulan çocuk ile yaralanan annesi, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çalıçeşme Sokak'taki bir apartmanın ikinci  katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede  apartmanı sardı, yan binaya sıçradı.

Apartmanlardaki sakinler tahliye edilirken, Zevcan Çavuşoğlu (39) ve  oğlu Burak (10) ise beşinci kattaki evlerinde mahsur kaldı.

Balkondan, aşağıda bulunanlardan çocuğunu aşağı bırakacağı, tutmaları  yönünde yardım isteyen Zevcan Çavuşoğlu, oğlu Burak'ı aşağı bırakmasının ardından  kendisi de atladı.

Vatandaşlar tarafından tutulmaya çalışılan ve düşüş hızının  azalmasıyla kurtulan çocuk ile yaralanan annesi, ambulanslarla hastaneye  götürüldü.

Çocuğun durumunun iyi olduğu, tedbiren müşahadede tutulduğu, annenin  ise vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Yangın, çevre ilçe ve beldelerden gelen takviye itfaiye ekiplerinin de  çalışmalarıyla 2 saatte söndürüldü.

Bu arada, çevre sakinleri zamanında müdahale edilemediği iddiasıyla  belediyeye yürüdü. Zabıta araçlarının aynaları ile belediye binasının camını  kıran grup, bir süre sonra dağıldı.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca da  bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Görgü tanıklarından Talat Gülseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  yangın sonrası mahsur kalan kadının yardım çağrısı üzerine 15 kişilik bir grupla  ellerini birleştirdiklerini ve aşağı atılan çocuğu tutmaya çalıştıklarını  anlattı.

 Kadının çaresizliği ve evlat sevgisinin ani karar vermesinde etkili  olduğunu ifade eden Gülseven, 'Önce Allah'a sonra size sığınıyorum' diyerek  çocuğunu attı. Ellerimizi açıp çocuğu tutmaya çalıştık. Hızını kestik. Yere  düştüğünde kucağımıza alıp ambulansa götürdük. Sonrasında kadın kendini aşağıya  saldı. Onu da aynı şekilde tutmaya çalıştık. Ambulansa taşıdık. İkisi de  konuşuyordu. Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın.'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 01:00

İLGİLİ HABERLER