Eğitim
  • 1.6.2015 00:01

Öğretmen adayları atanmak için havuza atladı

Öğretmen adayları, havuza atılarak atanacaklarına inanıyor.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet töreninin ardından öğrenciler, havuz başında toplandı. Havuz başında toplanan öğretmen adayları, arkadaşlarını el ile ayaklarından tutarak havuza attılar. Soğuk ve yağmurlu havaya aldırış etmeyen öğretmen adayları, havuza atılarak öğretmen olarak atanacaklarına da inanıyor.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Alparslan Yiğit, “Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’nden mezun oldum. Havuza atma gibi bir geleneğimiz var. Bu dördüncü atılışımız ama hala devam ediyor. İnşallah daha da devam eder. Güzel bir gelenek. Bizim bölümümüzün zaten ataması yok. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ne atama istiyoruz” dedi.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan diğer öğretmen adayı Kasım Pazar ise, “Bizim üniversitemizin bir geleneği var. Mezun olan tüm arkadaşlarımızı havuza atarak, dört yılın stresini atıyoruz. Mutlu bir günümüz. Böyle mutlu bir günümüzde herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum. Bundan sonra öğretmen olarak hayatıma devam etmek istiyorum. Bu sayede ülkeme yararlı bir insan olarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Geleneğimize göre bu havuzdan ıslanmayanların yani bu havuza atılmayanların atanamadığına inanılıyor. Biz, havuza atıldık ve ıslandık, inşallah hayırlısıyla da atamamız yapılır. Bundan sonra atanma ümidiyle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
“Suya atılmazsan mezun olamıyoruz” diyen Veysel Kızılçanak da, “Bu bir gelenektir. Bu yüzden arkadaşlar istedikleri için değil zorla bizi havuza attılar. Soğuk havaya rağmen güzel bir gelenek ve yaşatılıyor. Soğuk suda adeta kendime geldim” şeklinde konuştu.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde mezun olan öğrencileri havuza atma geleneğinin 59 yıldır sürdürüldüğü öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER