Eğitim
  • 22.5.2013 17:09

Öğretmenlerin maaş protestosu bakanı istifa ettirdi

SARAYBOSNA  - Saraybosna Kantonu'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ve maaşlarını yetersiz bulan binin üzerinde öğretmenin düzenlediği protesto gösterisinin ardından, Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Damir Maryanoviç, istifa etti.
     Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarının arttırılması talebiyle "Sönmeyen Ateş" anıtı önünde toplanan binin üzerinde öğretmen, üzerlerinde "Şerefli bir maaş için" ve "Çocukların eğitimi ve gelişimi için" yazılı pankartlar açtı. Öğretmenler, daha sonra sloganlar eşliğinde Saraybosna Kantonu'na ait hükümet binasına kadar yürüdü.
     Saraybosna'daki Dobrinye Lisesi öğretmenlerinden Enver Ahmedspahiç, burada yaptığı açıklamada, eğitimcilerin onurunun ekonomik nedenlerle en alt seviyeye kadar düştüğünü, eylemin kaçınılmaz olduğunu iddia etti.
     Protestolar nedeniyle öğrencilerin derslerden kalmamasına özen gösterdiklerini belirten Ahmedspahiç, derslerin aksamaması için eylemi çalışma saatleri dışında gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ahmedspahiç, Saraybosna Kantonu yetkililerinin ilgili düzenlemeleri yapmaması halinde, tüm öğretmenlerin greve gideceği kaydetti.
    
     -Bakan istifa etti-
    
     Bu arada, Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Damir Maryanoviç, protestoların devam ettiği saatlerde istifa ettiğini açıkladı.
     İstifa gerekçesini açıklamaktan kaçınan Maryanoviç, öğretmenlerin protesto yapmaları için hiçbir sebep göremediğini, ilgili makamlarla müzakereye devam etmelerinin yararlı olacağını söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER