Spor
  • 6.6.2024 21:08

Okan Buruk'tan transfer müjdesi!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Transferde Galatasaraylı taraftarları çok mutlu edecek opsiyonlarımız var. Başkanımız bu konuda çok istekli, özellikle transferde ne istersek yapacağımızı söyledi" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu Galatasaray şampiyon olarak noktaladı. Zirve yarışında çekişme yaşandığı bu sezon büyük heyecana sahne oldu.

Sarı-kırmızılılar, topladığı 102 puanla ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde ipi önde göğüsledi.

Böylelikle Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı.

Kazanılan şampiyonluğun ardından ise Okan Buruk, Galatasaray Adası'nda özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Galatasaray YouTube Katıl’dan yapılan yayında Buruk, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Taraftarları çok mutlu edecek opsiyonlarımız var"

Transfer hakkında konuşan 50 yaşındaki çalıştırıcı, şunları dedi:

Transferde Galatasaraylı taraftarları çok mutlu edecek opsiyonlarımız var. Başkanımız bu konuda çok istekli, özellikle transferde ne istersek yapacağımızı söyledi. Başkan ve yönetimizin desteğiyle taraftara güçlü bir takım seyrettirmek istiyoruz.

"Şampiyonlar Ligi bizim için büyük bir hedef"

Galatasaray'ın hedeflerinden bahseden Buruk, şöyle konuştu:

Müzedeki bütün kupaları getirsek bütün adayı dolduracağız herhalde. Galatasaray'ın teknik direktörü olmak çok ayrı bir şey. Galatasaraylıları mutlu etmek için çok çaba sarf ettik ve mutlu olduk. Önümüzdeki Süper Kupa'yı da alarak bir kupa daha hediye etmek istiyoruz taraftarlarımıza. Bir bütün olduk ve bu bütünlük bize başarıları getirdi. Şampiyonlar Ligi bizim için büyük bir hedef. Galatasaray'ın hedefleri çok büyük, Galatasaray camiası aksine izin vermez.

"Avrupa'da Türk futbolundan bahsettirebilecek iki isim geldi"

Bu sezon şampiyonluk yarışı vereceği diğer teknik direktörler hakkında konuşan Buruk, şu sözleri sarf etti:

Beşiktaş dün yeni hocasını açıkladı. Avrupa'da çok başarılı olmuş ve adından söz ettirmiş bir isim van Bronckhorst. Mourinho'yu zaten söylemeye gerek yok. Avrupa'da Türk futbolundan bahsettirebilecek iki isim geldi. Bu bizi daha da motive eden bir şey. Onun dışında Trabzonspor'un başında Abdullah Avcı gibi bir teknik direktör var. Bizim hedefimiz yine bu zorlu yarıştan şampiyonlukla çıkmak. Hedef 25. Bir sene bitiyor, yeni hedefler başlıyor. Transfer çalışmaları başlıyor, Galatasaray taraftarlarını mutlu edecek çok opsiyonumuz var. Başkanımız bu konuda çok istekli. Transfer konusunda ne isterse yaptığımızı söyledi.

"Icardi ve Barış Alper kalacak"

Buruk, Mauro Icardi ve Barış Alper Yılmaz'ın takımda kalacağını söyledi.

Bugün Icardi ile konuştum. Keyfi çok iyi. Mutlu. Ailesiyle beraber. Önümüzdeki hafta Arjantin'e gidecek. Ondan sonra Temmuz'da bizimle birlikte kampa katılacak. Barış Alper bu sezon da bizimle olacak. Onunla devam edeceğiz.

"Allah'ın dediği olur"

Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

Falcılar, büyücüler... Ben çok inançlı bir insan olduğum için "Allah'ın dediği olur" dedim her zaman.

"Bize karşı yapılan saldırılarla en sert geçen sezonlardan biri oldu"

Okan Buruk, bu sezonun çok sert geçtiğini söyledi.

Söylemlerle, ithamlarla, bize karşı yapılan saldırılarla en sert geçen sezonlardan biri oldu. Sadece Türk futbolu zarar görmedi. Süper Kupa maçına net bir nedeni olmadan çıkılmaması, imaj kırıcı bir şeydi. Biz hep sahada kalmaya çalıştık, kazanmak da var kaybetmek de bu işte. İsmail Kartal, bizim maçtan sonra şampiyon olmamız halinde tebrik edeceğini söylemişti. Galatasaray takımı bileğinin hakkıyla, 102 puanla, hak ederek şampiyon oldu. Galatasaray takımı ilk defa Şampiyonlar Ligi ile birlikte çok güçlü bir sezon geçirmiş oldu ligde. Fenerbahçe'nin sportif olarak çok başarılı olduğunu da söylemeliyiz. Jorge Jesus döneminde de bunu söylemiştim. Bir takım daha iyiydi ve şampiyon oldu. İki takımın da hakkını doğru şekilde vermek gerekiyor. Sadece Fenerbahçe'ye kaybettiğimiz için farklı konuşmalar da oldu. Geçen sene Fenerbahçe'yi 3-0 yenmeseydik yine benzer şeyler konuşulacaktı. Tarih kazananları yazacak. Bu emeğin hakkı verilmesi gerekiyor. Son 6 senede 4 farklı şampiyon var, hepsi hak ederek şampiyon oldu. Fenerbahçe de şampiyon olursa hak ederek olacak. Diğer türlü populist konuşmak bana çok doğru gelmiyor. Aklı selim insanların da bunu objektif şekilde değerlendirdiğini görüyoruz. Arka arkaya gelen hak edilmiş şampiyonluklar var.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2024 21:09

İLGİLİ HABERLER