Eğitim
  • 31.3.2006 15:15

OKULA GİRMESİ YASAKLANAN ÖĞRENCİ, OKUL İDARESİNİ TEHDİT EDİNCE GÖZALTINA ALINDI

YILMAZ UZUN
BALIKESİR - Balıkesir'de, polisin öğrenci olmadıkları halde okula girmek isteyen bir grubu men ettiği şahıslardan birinin, bunu gurur meselesi yaparak okul idaresini tehdit ettiği öne sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam üzeri Zühtü Özkardaşlar Lisesi'nde meydana geldi. Okulda 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde lise son sınıfta 1 yıl öğrenim gördükten sonra, derslerinin kötü olması ve 60 gün devamsızlık nedeniyle sınıfta kaldığı öğrenilen M.G. (Mehmet Gürsoy) isimli genç, geçtiğimiz günlerde polisin okul çevresinde yaptığı asayiş uygulamasında, öğrenci olmadığı için okuldan uzaklaştırıldı. Bunu kendisine gurur meselesi yapan M.G, dün saat 16.00 sıralarında okula giderek, müdür yardımcısı A.E. (Ali Rıza Ercan) ile özel görüşmek istediğini söyledi. A.E.'ye ait odadan müdür ve diğer yardımcısının dışarı çıkmalarını isteyen M.G, okuldaki görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Bu arada olay yerine polisin gelmesiyle gözaltına alınan M.G.'nin üstünde 1 adet bıçak ele geçirildi. M.G.'nin, okula yaklaştırılmamasıyla ilgili kendisini A.E.'nin şikayet ettiğini düşünerek öğretmeni tehdit amacıyla yanına gittiği öğrenildi.
Zühtü Özkardaşlar Lisesi Müdür Yardımcısı A.E.'nin şikayetçi olduğu M.G, gözaltına alındıktan sonra, sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.
Müdür Yardımcısı A.E, "M.G. geçen sene okulumuzda öğrenim gördü, lise son sınıf öğrencisiydi. Bize Erzurum'dan geldi. 13 dersin 11'i zayıftı, ayrıca devamsızlığı var. Sınıfta kaldı, tasdiknamesini aldı. Okulumuzla bir ilgisi yok. Zaman zaman polis soruşturmalarına maruz kalmış ve bunu bizim şikayet ettiğimizi düşünmüş. Odama geldiğinde biz müdür bey ve diğer muavin arkadaşımla oturuyorduk. İçeri geldi, benimle özel görüşmek istediğini söyledi. Tavırlarından kötü amaçla geldiğini anlayınca yakalayıp muhafaza ettik ve polis çağırdık. Sonra üst aramasında bıçak çıkmış, bize küfürlü tehditlerde bulundu. Şu an açık öğretim lisesine kaydı yapılmış. Yani bıçak çekme veya bıçaklama, darp etme gibi bir olay olmadı. Sadece tehdit etti, biz de polis çağırdık" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER