Sağlık
  • 4.10.2009 09:27

OKULLARDA DOMUZ GRİBİ ALARMI

ABDULLAH AYDOĞAN KALABALIK/KAHİRE

İlköğretim ve üniversitelerde eğitim 3 Ekim Cumartesi günü başladığı Mısır'da, domuz gribi virüsü olarak bilinen (A) H1N1 virüsünün yayılmasından endişe ediliyor. Hastalığın yayılmasını önlemek için bütün eğitim kurumlarında ders saatleri 45 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.

Öğrenci sayısının yüksek olduğu okullarda ise sabahçı ve öğlenci gruplar oluşturuldu. Mısır Milli Eğitim Bakanı Yüsri El Cemel, Kahire ve İskenderiye'de bugün açılan bazı okulları ziyaret etti. El Cemel, öğrencilerin sağlığının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Üniversiteyi dışarıdan okuyan öğrencilerin dersliklere alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca 3 domuz gribi vakası görülen fakültelerde eğitime derhal son verilecek. Mısır'da ilköğretim ve üniversitelerde toplam 16 milyon öğrenci eğitim görüyor. Bu miktarın iki milyonunu üniversite ve yüksek okul öğrencileri oluşturuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:47

İLGİLİ HABERLER