Sağlık
  • 21.5.2024 16:36

Onaylı randevu sistemini vatandaş nasıl karşıladı?

Hastanelerdeki yoğunluğun azalması için düğmeye basan hükümet, onaylı randevu sistemi ile yeni bir dönemin kapısını araladı. Geçtiğimiz yıl alındığı halde gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyonu bulurken, birkaç saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon oldu. Randevu kapasitesinin yüzde 30'unun kullanılamadığı tespiti üzerine “onaylı randevu sistemi” uygulaması başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta başlayan uygulama sonrası randevusuna gelen vatandaşların oranında önemli artış olduğunu ifade etti. Koca, onaylı randevu dönemi değerlendirme sonuçlarını da Haziran ayında tüm kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısı sonrası geçen hafta başlayan randevu onay dönemine ilişkin konuştu. Tüm hastanelerin ziyaret edilip sorunların tespit edildiğini anlatan Koca, "Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA İPTALLERİ AZALDI

Şu anda bir sorunla karşılaşılmadı. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış oldu.

SONUÇLAR HAZİRAN'DA

Koordinasyon Kurulunda 1 aylık sonuçları değerlendirip gelecek ay da açıklayacağız. Esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek.

Güncellenme Tarihi : 21.5.2024 16:37

İLGİLİ HABERLER