KAYNAK : Haber Vitrini
İSMAİL BÖLÜKBAŞ
İSTANBUL - Opel Zafira ailesi 2 yeni üyenin katılmasıyla hızla büyüyor. Benzersiz Flex-7 koltuk sistemiyle rakiplerinden ayrılan Zafira'nın model sayısı yeni Zafira DVD ve Zafira OPC modellerinin eklenmesiyle 6'ya çıktı.
Almanya'nın önde gelen otomotiv dergilerinden Auto Motor und Sport tarafından yapılan 100.000 km dayanıklılık testinde 'Sınıfının En İyisi' ünvanını kazanan Zafira, yeni modelleriyle birlikte tüketicilere yeni seçenekler sunuyor. Sınıfında ilk defa DVD'li model sunan Zafira DVD modelinin 1.6lt 16V Ecotec (100hp) motor seçeneği ile satışına başlandı. Ekipman seviyesi Zafira Elegance ile çok benzer özellikler taşıyan, Zafira DVD modelinde tek fark Elegance'a ek olarak DVD paketini standart olarak sunması. Elektrikli açılır tavan (ön ve arka) ise, tavana entegre DVD sistemi olan araçlara teknik olarak konulamadığı için Zafira DVD modelinde elektrikli açılır tavan sunulmuyor. DVD sistemi ve aracın müzik sistemi birbirinden bağımsız. Arka koltuklarda oturan yolcular DVD izleyebilirken, sürücü radyo/CD/kaset dinleyebiliyor. DVD sadece arka koltukta oturan yolcular tarafından kulaklık ile birlikte izlenebiliyor.
Zafira DVD'de standart olarak bulunan DVD paketinin içindekiler ise şöyle: "Auto Vision marka DVD video sistemi, DVD/Audio CD player, 2 adet kablosuz Infrared kulaklık, Uzaktan kumanda (10 metreye kadar kumanda edilebiliyor), 7' LSD ekran (katlanabilir), Dış kaynağa bağlayabilme özelliği (oyun konsolu, video kamera), Kablolu kulaklık bağlama girişi.
ZAFİRA OPC
Sınıfının en yüksek performaslı modeli olan Zafira OPC, 2.0lt 192 beygirlik Turbo motoru ve özel OPC tasarımıyla dikkat çekiyor. Opel Performance Center (OPC) tarafından geliştirilen bu model diğer Zafira modellerinden belirgin bir şekilde ayrılıyor. Başlıca farklı özellikleri ise şöyle: 2.0lt 16 V Turbo motor, Spor şanzıman, Deri kombineli spor Recaro koltuklar, Ön koltuklarda baldır desteği, Deri kapı içi döşemeleri, Deri kaplı spor direksiyon, Alüminyum vites kolu topuzu, OPC özel tasarım ön ve arka tamponlar (gövde rengi), OPC özel tasarım ön panjur, OPC özel tasarım ön tampona entegre sis farları, Gövde rengi kapı kolları ve yan koruma çıtaları, Gövde rengi yan marşpiyel kaplamaları, Elektronik hız sabitleyici (cruise control), Elektronik stabilite programı (ESP), Perde hava yastıkları, OPC özel tasarım beyaz zeminli gösterge paneli, Işığa duyarlı iç dikiz aynası, CDR 500 Direksiyondan kumandalı radyo/CD çalar, Sadece Zafira OPC'de sunulan Arden mavisi renk seçeneği.
FİYAT
Tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı: Zafira 1.6 DVD (opak) 35,555,000,000 TL., Zafira 1.6 DVD (metalik) 36,024,000,000 TL., Zafira OPC 2.0 Turbo 54,000,000,000
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:39