Dünya
  • 17.4.2008 10:02

"ORDUMUZ EN KÜÇÜK SALDIRIYA DAHİ SERT YANIT VERECEK"

TAHRAN - Ahmedinejad, Ordu Günü dolayısıyla İran İslam Devrimi'nin lideri Ayetullah Humeyni'nin mezarının bulunduğu alanda yapılan askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, İran ordusunun, dünyanın en güçlü ve benzersiz ordusu olduğunu söyledi.
     Ordunun ihtiyacı olan silah ve füzelerin kendi silah teknolojileriyle İran'da yapıldığını, orduda hızlı bir gelişme olduğunu ifade eden Ahmedinejad, "ordumuzdaki teknolojik gelişme dünyanın hiçbir ordusuyla kıyaslanamayacak kadar ileri düzeydedir" diye konuştu.
     "İran ordusu, Allah'ın ordusudur" diyen Ahmedinejad, düşmanların İran'a zarar verebilecek güçte olmadığını söyledi.
     Ordu Günü dolayısıyla yapılan geçide ilk kez, aralarında İran yapımı uçakların da yer aldığı 140 savaş uçağı da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:30

İLGİLİ HABERLER