Asayiş
  • 31.3.2015 23:05

Örgüt yandaşı avukatlar ile gazeteciler arasında arbede

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE OPERASYON SONRASI GERGİNLİK

Adliyeye girmek isteyen avukat ve gazeteciler önce adliye dışına çıkarıldı ardından adliye nezaretine alındı.
Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen rehine operasyonun ardından başsavcı vekili ve emniyet müdürünün yapacağı açıklama öncesinde adliyede arbede çıktı. Önce DHKP-C örgütüne yakınlığı ile bilinen bazı dergi ve gazete muhabirleri ile Halkın Hukuk Bürosu avukatları adliyeye girmek istedi. Polis, grubun adliyeden çıkartmak için harekete geçerken bu sırada arbede çıktı. Kısa süren arbedenin ardından çevik kuvvet ekipleri avukat ve gazetecileri adliyenin dışına doğru sürükledi. Daha sonra bu kişileri adliyenin nezaretine aldı.
Öte yandan bu sırada diğer basın mensupları ile polis ekipleri arasında gerginlikler yaşandı.

ADLİYE ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ

Çağlayan Adliyesi’ndeki rehine operasyonu öncesinde oturma eylemi yapan gruba polis müdahale etti. Tazyikli su ile müdahalenin ardından bazı göstericiler gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı Çağlayan Adliyesi önünde toplanan 15 kişilik grup oturma eylemi yaptı. Yasadışı sloganlar atan grup polisin uyarılarına rağmen eylemi sonlandırmayınca müdahale de gecikmedi. Gruba önce tazyikli su ile müdahale eden polis ardından boyalı bilye ile müdahale etti. Grup müdahaleye rağmen dağılmamakta direnen bazı eylemcileri gözaltı aldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER