
ORTALIK KARIŞTI!.. ERDOĞAN ANNAN'I SERT SÖZLERLE KINADI
Washington'daki temaslarını tamamlamyarak bugün New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halen Güvenlik Konseyi'nde olan Annan'ın 28 Mayıs raporunun bir an önce geçmesi gerektiğini söyledi.Yaklaşık bir saat geç başlayan ve Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Devlet Başkanı Ali Babacan'ın katıldığı görüşmenin ardından Erdoğan ve Annan, bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Açıklamasında Kıbrıs konusunu görüştüklerini ve Rumlardan bir adım fazla atma sözünü tuttuklarını belirten Erdoğan, Annan'ın 28 mayıs raporunun BM Genel Konseyi'nden bir an önce geçmesi gerektiğini vurguladı. Bu raporun artık bir neticeye bağlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Beklediğimiz; adil, kapsamlı uzun süreli bir anlaşmadır." dedi. Konuşmasında Kuzey Kıbrıs'ta izolasyonun hala devam ettiğini belirten Erdoğan, daha önce hiçbir raporun bu kadar bekletilmediğini dile getirdi. Erdoğan, ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunun da altını çizdi.
Annan ile görüşmesinde Irak'ın durumunu da görüştüklerini belirten Erdoğan, şimdiye kadar Irak'a destek verdiklerini bundan sonra da özellikle Irak anayasasının oluşması konusunda da Irak'a destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Irak'ın demokratikleşme sürecinin, hem komşu ülke olarak Türkiye, hem koalisyon güçleri hem de dünya ülkeleri için çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, bölgenin istikrarı için bunun olması gerektiğinin altını çizdi.
CİHAN
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:18