Eğitim
  • 12.7.2008 12:56

ÖSS İKİNCİLİĞİNE SEVİNEMEDİ

ÖSS Sözel-2 puan türünde ikinci olan Çağrı Sert, ''Birinci olmak istiyordum, başından beri onu planlıyordum. O yüzden biraz buruk bir sevinç'' dedi.

Sert, bir dershane tarafından Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2007'de Sözel-2 ve Fransızca dil puan türünde birinci olduğunu belirten Sert, geçen yıl devam ettiği dershaneyle yaşadığı sorunların aldığı birinciliği gölgelediğini, bu nedenle yeniden sınava girdiğini söyledi.

Sınava, birinci olmanın sevincini yeniden yaşamak, ikinci kez birinci olmak için girdiğini ifade eden Sert, ''Sadece bu bilgimi devam ettirerek ikinci kez birinci olunabileceğini, bunu başarabileceğimi görmek istedim. Gelecek sene de kendimi denemek için sınava girebilirim'' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde hem iktisat, hem de matematik bölümlerinde eğitim gördüğünü belirten Sert, üniversitesinden memnun olduğunu ve değişiklik yapmayı düşünmediğini dile getirdi.

Çağrı Sert, sınava bu yıl daha az çalıştığını, sadece dershanenin verdiği kaynakları çözdüğünü ifade ederek, ''Çalışan insan karşılığını alıyor. Birinci ikinci olmak şans değil. Herkesin kendi çalışma sistemi var. Birinci olmak istiyordum, başından beri onu planlıyordum. O yüzden biraz buruk bir sevinç'' diye konuştu.

Sert, ÖSS sorularının geçen yıla daha daha zor olduğunu kaydetti.

1988'de İstanbul'da doğan Çağrı Sert, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:55

İLGİLİ HABERLER