Gündem
  • 19.4.2007 07:15

ÖSS KALDIRILSIN DİYEN BABAYA 301'DEN DAVA!..

Mersin’de organize ettiği toplumsal eylemlerle tanınan 3 çocuk babası 43 yaşındaki şair ve iktisatçı Oktay Avcu, 2 Ağustos 2006’da Mersin Defterdarlığı önünde, ÖSS’nin kaldırılması için "Eğitim engeli vatana ihanettir" başlıklı yaklaşık 2 bin bildiri dağıtıp, eğitimde fırsat eşitliği istemişti.

Avcu hakkında yapılan suç duyurusu üzerine Mersin Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonunda, Avcu hakkında, TCK’nın 301/1’inci maddesine göre, devleti ve kurumları aşağılama suçundan dava açıldı.

Avcu’nun 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmasına önümüzdeki günlerde Mersin 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Avcu hakkında, yaklaşık 2 yıl önce dağıttığı "Bu ülkede biz nasıl yurttaşız? Utanarak söylüyorum ki, bu ülkede yaşayan insanların yüzde 98’i hain ve hırsızdır" dediği bildiriler nedeniyle yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:58

İLGİLİ HABERLER