Gündem
  • 22.10.2008 17:19

ÖYMEN: ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI İSABETLİDİR

İNEGÖL - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Anayasa Mahkemesinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına dair Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin gerekçeli kararıyla ilgili olarak, ''İktidarın tetiklediği mahalle baskısıyla, dini kıyafetlerin siyasi simge olarak kullanılması çabalarının etkisi kırılmıştır'' dedi.
Onur Öymen, gazetecilerin, ''Anayasa Mahkemesinin başörtüsü konusunda Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararıyla'' ilgili soruları üzerine ''Anayasa Mahkemesinin kararı çok isabetli olmuştur'' dedi.
Kararın uluslararası hukuka uygun olduğunu, yıllardan beri Türk kamuoyunu ''gereksiz yere'' meşgul eden bu sorunun, alınan kararın ardından sorun olmaktan çıktığını ifade eden Öymen, şunları kaydetti:
''Bütün genç kızlarımız artık çağdaş kıyafetlerle eğitimlerini sürdürebilirler. İktidarın tetiklediği mahalle baskısıyla, dini kıyafetlerin siyasi simge olarak kullanılması çabalarının etkisi kırılmıştır. Esasen gerçek dini bilginlerden, bu konuda dini bir zorunluluk olmadığı açıkça ortaya konmuştur. Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karara içtenlikle katılıyoruz.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER