Sağlık
  • 1.3.2021 14:13

Pandemide Sigarayı Bırakanların Sayısı Artıyor

Covid-19 ülkemize bir yıl önce geldi ve bu bir yıllık süreçte, hayatımızda bir çok değişimi de beraberinde getirdi. Bunların başında tabii ki alınan tedbirler ve bu tedbirlere uyum geliyor. Her hafta sonunu evimizde geçirdiğimiz ve sokağa çıkma kısıtlamalarının bulunduğu bu günlerde, ailemiz ile daha fazla zaman geçiriyor, kişisel bakımlarımızı daha uzun sürede yapabiliyor ve bunun yanında kendimizi de geliştirmek için kitap, makale, film, dizi gibi yayınları da takip edebiliyoruz. Bu süreç tam olarak bunları yapmamızı sağladığı gibi, sigarayı bırakmamıza da yardımcı oluyor.

Nikotin Bağımlılığını Giderin

Sigarayı kullanmaya başladığınız takdirde, artık sigara tiryakisi olmanız kaçınılmaz bir hale gelecektir. Sigara daha çok satılması için bağımlılık uyandırıcı maddelerle de desteklenmektedir. Bu sayede sigara kullandığınız zaman bu bağımlılık uyandırıcı maddelerin etkisinde kalır ve sigarayı kolay kolay bırakamazsınız. Nikotin temel bağımlılık maddelerinin başında geldiği için, vücut haliyle istiyor ve bu da sigara bağımlılığının devam etmesine neden oluyor.

Sigaranın bağımlılık yapıcı etkisi bilindiği için bu sorunu çözebilmek adına bir çok yardımcı ürünlerde bulunuyor. Sağlam bir iradeye sahip olanlar için, sigaradan kurtulmak daha kolay bir hale gelecektir. Sonrasında ise bitkisel ya da elektronik takviyeler sayesinde, artık sigaradan kurtulmaya başlayabilirsiniz. Sigara kullanımını bırakmak istediğiniz zaman canınız sigara çeker ve bunu da Smok gibi dünyaca ünlü cihazlar sayesinde gidermiş olursunuz.

Smok İle Zehirlere Son

Tespit edilen 4000 üzerinde zehiri ve kanser gibi bir çok ölümcül hastalıklarında baş mimarı olan sigara, sadece içenlere değil, etrafında ki kişilere de zarar veriyor. Üstelik üzerinize sinen kokusu ile birlikte, gün boyu bir çok kişinin sizden uzaklaşmasına neden oluyorsunuz. Ayrıca sigara içenlerin damak tatları değiştiği için, yediğiniz içtiğinizden daha tam keyif almıyor, hatta gülü bile gerçek kokusu ile koklayamıyorsunuz. Dünya genelinde yapılan bir çok deneyde de görüldüğü üzere, sigara içmek kadınlarda ve erkeklerde cinsel sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Artık sigara içmeyerek, keyifle yemek yiyebilir, etrafın güzel kokusunu içinize geçebilir, çocuklarınız ile harika zaman geçirebilirsiniz. Bunu da yapmak için Vaporesso ya da GeekVape veya  https://www.swissvapes.com/smok gibi cihazları tercih edebilirsiniz. Bu cihazların en önemli özelliği nikotin ihtiyacınızı karşılaması ve kullanımının farklı olması nedeniyle kötü kokulardan, buhardan uzak kalarak ve sigaranın zehirlerinden de kurtularak, sigara alışkanlıklarınızı değiştirmenizi sağlıyor.

Covid-19 Smok Kullanımını Arttırdı

Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde yoğun bir şekilde elektronik cihazların kullanımında artış gözlemlenmiş durumda. Uzmanlar bunun nedeninin evinde zaman geçirenlerin sigarayı bırakmak için girişimlerde bulunduğunu ve bu nedenle tercihlerini bu cihazlardan yana kullandıkları yönünde açıklamalarda bulunuyor. Sağlıklı bir birey olmak ve doğru kararlar vermek için sizde sigaradan kurtulabilirsiniz.

Sigarayı nasıl bırakacağım diyorsanız eğer, öncelikli olarak iradenizin yani kararınızın net olması gerekiyor. Eğer sigara bırakma konusunda net iseniz, artık sizin için yeni bir beslenme çizelgesi, spor egzersiz aktivitelerinin oluşturulması ve günlük rutinlerinizin yeniden organize edilme zamanı gelmiş demektir.

Sigaradan Kurtulmak İçin Bunları Yapın

Öncelikli olarak spor her şeyin başı olduğu gibi, sigarayı bırakırken de en önemli yardımcınız olacaktır. Ancak spor yapmayı şekillendirebilirsiniz. Örneğin fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, dağ, bayır, şehir, park, bahçe gezerek birbirinden ilginç fotoğraflar çekebilirsiniz. Ya da köpeğiniz varsa, onu her gün bir iki saat dışarıda gezdirerek, hem köpeğinizin keyif almasını sağlayabilir, hemde bu süreçte sizde sigara içmeyerek alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.

Düzenli beslenme oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Sigara iştah kesici bir özelliğe sahip olmasından dolayı, sigara içenler daha az ve düzensiz beslenir. Düzenli beslenmeye başladığınızda, vücudunuz yavaş yavaş formuna kavuşacak ve böylelikle siz daha az ya da direk olarak sigarayı bırakmış olacaksınız.

Sigarayı Azaltmak Mı? Tamamen Bırakmak Mı?

Bu tamamen size bağlı bir durum. Çayı şekersiz ya da çok şekerli içmek nasıl ki, sizin ağız tadınıza göre almış olduğunuz bir kararsa, sigarayı nasıl bırakacağınız da sizin alacağınız bir karardır. Bu karar doğrultusunda kendinize zaman ayırmaya başlamalısınız. Hemen bırakıyorsanız eğer, mutlaka çeşitli aktiviteler yapmalısınız. Azar azar bırakıyorsanız, alışkanlıklarınızı da değiştirmelisiniz.

Her iki türlüsünü de deneyip, yinede bırakamıyorsanız eğer, bu süreçte yardımcı ürünleri tercih edebilirsiniz. İşte Smok gibi cihazlar, faydaları ile tam olarak burada karşımıza çıkıyor. Sigarayı bırakmak için en iyi yardımcılardan biri olan bu cihazlar, farklı kullanım imkanları sunarak, sigarayı azaltmanıza ve sonrasında bırakmanıza yardımcı oluyor.

 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2021 19:24

İLGİLİ HABERLER