PAPANDREU: ''KIBRISLI TÜRKLERİ AB YURTTAŞI OLARAK GÖRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ''
LEFKOŞA - Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, ''Yunanistan olarak Kıbrıslı Türkleri Avrupa Birliği (AB) yurttaşı olarak görmek için ellerinden geleni yapacaklarını'' belirterek, ''Ama siz de yardımcı olacaksınız. Mücadelenizi sürdüreceksiniz'' dedi.
Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Papandreu, ara bölgedeki Ledra Palas'da düzenlenen ve bazı Kıbrıslı Türklerin de katıldığı toplantıda konuşarak soruları yanıtladı.
''Ben size ne kadar çözüm için umut mesajı getirebiliyorsam, siz de umut veriyorsunuz'' diyen Papandreu, ''Tarihe kapılıp kalanları, tarihin ve halkın geride bırakacağını'' kaydetti.
Geleceğin otomatik olarak gelmeyeceğini, geleceği halkların yarattığını ifade eden Papandreu, ''Kıbrıslı Türklerle Rumların, geçmişin ayrılıklarına karşı çaba gösterdiğini, Kıbrıs'ın dünyaya ve Ortadoğu'ya örnek olabileceğini'' söyledi.
Papandreu, Kıbrıs'ın yeni bir sayfa açtığını ve Kıbrıs'ta yeni bir dinamizm olduğunu kaydederek, ''Annan Planı temelinde çalışmalıyız'' dedi. Yorgo Papandreu, Kıbrıs sorununun çözümünün, Türkiye ile Yunanistan'ı yakınlaştıracağını belirterek, çözümün kalıcı olması için demokratik olması ve başka halkları tehdit etmemesi gerektiğini ifade etti. ''Kıbrıs sorununun çözümünün adadaki iki halka bağlı olduğunu, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların artık ayrı yaşamak istemediklerini'' dile getiren Papandreu, ''Kıbrıslı Türklerle Rumların gücü karşısında hiçbir gücün duramayacağını, buna inandığını'' söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:39