Medya
  • 5.6.2014 11:42

Paralel medya boka bulaştı

Paralel Medya ve Doğan Grubu 'tezek' skandalıyla gündeme gelen TÜSİAD eski başkanı Muharrem Yılmaz için seferber oldu.

Doğan Grubu ve Gülen Medyası'nın Başbakan Erdoğan düşmanlığı sınır tanımıyor. Malum medya organları grev yapan işçilerini işten atan, çalışan sendikalı işçilerine mobbing yapan ve son olarak "tezek" rezaletiyle Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Sütaş'ın sahibi Muharrem Yılmaz'ın avukatlığına soyundu.

Gözlerini kin bürüyen malum medya organları işçisine eziyet yapan bir patronu aklamaya çalışacak kadar yoldan çıktı. Sütaş'ın tezek skandalını görmezden gelen paralel ittifak, Muharrem Yılmaz'ın istifası için de AK Parti hükümetini suçlamayı tercih etti.



TEZEK SKANDALI!

Muharrem Yılmaz sahibi olduğu Sütaş'ın Karacabey fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için şirketin üst düzey yöneticileri tarafından eylem alanına 13 ton hayvan pisliği dökümesi talimatı verildi.

Sendikalı çalışanlarına savaş açan Sütaş, işçilerin toplu iş sözleşme hakkını engellemek için her türlü yola başvurdu.

YILMAZ SENDİKALILARA SAVAŞ BAŞLATTI!

Sütaş işçileri sendikalı, toplu iş sözleşmeli bir çalışma hayatı girişimlere başladı. Fakat buna ulaşmaları için Sütaş bünyesindeki 850 sendikalı sayısının 1000'e ulaşması gerekiyordu. Sütaş yönetimi sendikalı sayısının artmasını engellemek için işçilere baskı yapmaya başladı

HÜRRİYET SUÇLU MUHARREM DEĞİL HABERİ YAPAN!

Hürriyet'e göre suçlu Muharrem Yılmaz değil haberi yapan gazeteymiş... Bu da haksızlığa uğrayan işçiden değil her zaman patrondan ve sermayeden taraf olmayı kendisine ilke edinmiş Doğan Medyası'ın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

Doğan Medya organlarında İnsan onuruyla bağdaşmayan Sütaş'ın uygulamlarından tek bir satır bile bahsedilmedi...



CNN SUÇLU HÜKÜMET!

Bir diğer Doğan Grubu üyesi CNN Türk de TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifası için AK Parti iktidarını ve Başbakan Erdoğan'ı suçladı...



BU PİSLİĞİ TEMİZLEMEK ONLARA DÜŞTÜ!

Zaman Gazetesi de Muharrem Yılmaz'ı aklamak için sıraya girenlerden... 17 Aralık Operasyonu'nda beri yaptığı yanlı haberlerle toplumun büyük kesiminin tepkisini çeken Gülen Medyası "tezek" olayı karşısında takındığı tavırla şaşırtmadı...



MUHARREM'İ AKLAMA HİZMETİ!

Diğer bir Gülen yanlısı medya organı Bugün de olayın ayrıntılarına girmeden TÜSİAD eski başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifasını vermek ve basın bültenini yayınlamakla yetindi.



E-DEVLET ŞİFRESİNİ VERMEYENLERİ İŞTEN ATTIRDI


Sendika sorumlusu Karlıkaya ayrıca "2012'de işten çıkardığı 30 kişiye ek olarak Karacabey'de 14, Aksaray'da 12 işçiyi e-devlet şifresi vermemek için işten çıkardılar. Çıkarılmayanlar üzerinde de büyük baskı var." dedi.

İŞTEN ATILAN SÜTAŞ İŞÇİLERİ KONUŞTU

Yönetimin işten çıkardığı çalışanlardan Recep Bulut, sendikal hakkını kullandığı için ekmeğinden olduğunu söyledi. Bulut, "e-devlet şifremi istediler. Vermeyince mazeretsiz işten çıkardılar. Dışarıda bulunduğumuz alana tonlarca hayvan pisliği döktüler. Kokudan duramaz olduk." dedi.

İşten çıkarılan bir diğer çalışan Cumhur Şentürk de tek amacının yasal sendikal haklarını kullanarak çalışmak olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER