Gündem
  • 29.4.2005 00:06

PAŞA'DAN AĞLATAN SÜRPRİZ...

ASLI AKTAŞ - GÖKHAN AYAR
KOCAELİ  - Toplumsal Gelişime Destek faaliyetleri kapsamında İzmit'e bağlı Karatepe Köyü'ne gelen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, beraberinde, Karatepe Köyü askerlerini de getirerek asker ailelerine süpriz yaptı.


Karatepe Köyü'nde yapılan faaliyete 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve eşi Ayla Tolon'un yanı sıra Kocaeli Valisi Erdal Ata, 15. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, öğrenciler, öğretmenler ve köy halkı katıldı.


1. Ordu Komutanı Orgeneral Tolon, Türk Bayrağı taşıyan köylüler tarafından karşılandı. Köye gelen Tolon, beraberinde Silvan'da askerlik yapan Adem Köken, Çorlu'da vatani görevini yerine getiren Mesut Kaygın ve Şırnak'ta askerlik yapan İlyas Özkan, Zafer Özkan, Nazım Özkanlı ve Gültekin Kılıç isimli Karatepe köyü askerlerini aileleri ile buluşturdu. Anne ve babalar, karşılarında oğullarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Tolon, duygusal buluşma karşısında Karatepe Köyü'nden 2 denizci ve 1 jandarma askerinin görevleri nedeniyle getirilemediğini, ancak bu askerlerin ailelerinin saat 18.00'a kadar oğullarıyla bedava telefon görüşmesi yapabileceğini söyledi.
Orgeneral Tolon, daha sonra, Karatepe Köyü okulundaki törene geçerek, burada okulu gezdi. Tolon, ilköğretim okulu öğrencileri ile birlikte 'Andımız'ı okudu. Tolon daha sonra, okul yanında bulunan Milli Egemenlik Bahçesi'ne kendi adına fidan dikti. Fidan dikme töreninin ardında köy halkının katıldığı Egemenlik Yürüyüşü yapıldı. Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüş sonrasında Hurşit Tolon, köy kahvehanesine Cumhuriyet'in kuruluşunu anlatan 2 adet tablo hediye etti. Hediyenin ardından köy halkına konuşan Tolon, "Yüce Türk milletinin güçlü birliğini ve beraberliğini neden bir türlü çekemiyorlar diye merak ediyorsunuz. Bu memleketin kurtarıcısı ve kurucusu Yüce Önder Atatürk bunu en anlamlı şekilde şöyle ifade etmiştir; 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka Türk milleti deniliyor. Türk milleti o millettir. Başka bir millet aramaya, yeni bir takım birilerini üretmeye ne kimsenin gücü yeter, ne de bilen bilmeyen cahil insanlar yeni bir takım etnik zümreler doğururlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir' sözü, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür" dedi.


Orgeneral Tolon, konuşmasının ardından, tabloları köy kahvehanesinin duvarına asarak, muhtarlık binasına ait Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi. Tolon daha sonra, köy alanında yapılan törene geçti. Burada oluşturulan seyyar sağlık hizmetleri ve askeriyenin yemek standını gezen Tolon, köylülerin ikramlarını da geri çevirmedi. Bu sırada, tören alanında oturan 95 yaşındaki Ali Sudan isimli vatandaş, yediği pilavın boğazına takılması üzerine fenalaştı. Sudan'a sağlık ekipleri müdahale ederken, Orgeneral Hurşit Tolon, Ali Sudan'ın durumu hakkında ekiplerden bilgi aldı. Tören, halk oyunları ve dans gösterileri ile son buldu.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER