Gündem
  • 26.5.2013 14:48

"Pazarlık yok bayrağımız inmeyecek"

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Çelik, Şakirpaşa Havaalanı’nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Bakan Çelik’in kentteki ilk teması, ‘100. Yıl Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ genel kurulu oldu. Çelik, burada yaptığı konuşmada, isim vermeden MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Adana’nın gündemini yakından takip ettiğini ve halkın gündemini saptırmak için birilerinin tezgah kurduğunu öne süren Çelik, "Dışarıdan gelip de burada miting düzenleyip, milletimizin hükümetimizin, partimizin yaptıkları ile ilgili yalan yanlış beyanlarda bulananlardan bin kat daha fazla bu toprakları ve sizleri düşünürüm” dedi.

‘Çözüm süreci’ ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Bakan Çelik, “Bugün de bu ülkeye daha çok barış gelsin demokrasi gelsin, ülkenin ekonomisi çok daha iyi bir noktaya gelsin diye çabalayan bir hükümetimiz var. Ne yapılırsa yapılsın bilin ki, sizin çocuklarınızın geleceği için yapılıyor. Hiç kimseyle devlet adına bir pazarlık yapılmıyor. Milletin niteliği üzerine bir pazarlık yapılmıyor. Sizin verdiğiniz talimatlar doğrultusunda bu ülkeyi daha iyiye götürebilmek için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

"O BAYRAK HİÇBİR ZAMAN İNMEYECEK"

Konuşmasını yaptığı alanda asılan Türk bayrağına işaret eden Ömer Çelik, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

“Şundan emin olun ki, sizlerin oraya asmış olduğu o bayrak, hiçbir zaman inmeyecek, daha da gururla dalgalanacak ve daha da yükseğe dikilecek. Sizin kıymet verdiğiniz değerlerin hepsi, bu ülkeyi yöneten kadroların baş tacıdır.”

Daha sonra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi’ne geçen Çelik, burada Alevi vatandaşlarla sohbet edip, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Çelik, “Ülkemizde çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Bu tartışmalar çerçevesinde memleketimizde birlik ve bütünlüğümüze, kardeşliğimize zaman zaman gölge düşürecek bazı açıklamalar yapılıyor” diye konuştu.

Suriye’de yaşananları, ‘bir insanlık dramı’ olarak yorumlayan Bakan Çelik, “Bu nedenle Suriyeli kardeşlerimizin bir kısmını ülkemizde misafir ediyoruz. Hatay, Adana, Mersin ile birlikte ülkemizin çeşitli yerlerde misafir ediyoruz onları. Tabi bu zor ve sancılı bir süreç. Bu süreçteki çeşitli sıkıntıları zaman zaman Alevi ve Sünni vatandaşlarımız arasında bir kavgaya, bir çatışmaya, bir husumete dönüştürmeye çalışanlar var. Bu konuda çeşitli provokasyonlar var. Buna karşı yapabilecekleri bir şey yok. Bizim vatandaşlarımız Alevisi, Sünnisi hepsi sağduyulu” yorumunu yaptı.

"ONLAR YEZİD’İN YOLUNDADIR"

“Kim ki, masumların kanına girip onları öldürüyorsa, bizim ülkemizde Alevi ile Sünni’nin arasına kin, nefret ve kavga sokmaya çalışıyorsa o Yezid’in yolunda gidiyordur” diyen Çelik, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

“Allah hepimizi Hz. Hüseyin’in yolundan ayırmasın. Ehlibeyt aşktır, haktır, adalettir, Kerbela’da inandığı değerler uğruna kendini feda edebilmektir. Ehlibeyt, her türlü fitne ve fesadı temsil eden Yezid’e karşı her zaman uyanık ve dirençli olmaktır, Hz. Hüseyin’in yolundan her ne olursa olsun vazgeçmemektir. Dolayısıyla Alevi için ehlibeyt neyse Sünni için de ehlibeyt odur. Her şeyi unutup, bir kenara bırakıp, tüm bildiklerimizi unutsak da sadece Ehlibeyt sevgisi bizim kardeşliğimizi ayakta tutar.”

Türkiye’nin ne zaman kendi içi sıkıntılarından kurtulup, dış dünyaya bakıp, ekonomi ve demokrasisini daha iyi bir noktaya taşımak istediğinde, kendi içinde bir takım farklılıklar yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Çelik, hayalci olunmaması gerektiği ve Türkiye’nin bir takım sorun ve sıkıntıları olduğunu kabul ettikleri gibi bunları da çözmeye çalıştıklarını anlattı. Çelik, “Türkiye olarak, bizim bu sorunları aşacak binlerce yıllık kültürümüz var. Geleneğimiz, kardeşliğimiz, hukukumuz var. Zaman zaman basında bir takım haberler çıkıyor. Biliyorsunuz, bu ülke ne zaman ki kendi iç sıkıntılardan kurtulup, dışarıya bakmaya, ekonomide öne çıkmaya başladığında içimizde bir takım sorun ve sıkıntılar yaratmaya çalışıyorlar. Ama bizim bu sorunları aşacak kültürümüz geleneğimiz kardeşliğimiz var. Bizim ortak dünyamızı inşa eden Kerbelamız var. Aşuremiz var. Tabii ki farklılıklarımız olacak, bunlar bizim zenginliğimizdir. Farklılıklarımız, bizi hakikate götüren bir yıldız gibidir” dedi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER