
PERETZ, LÜBNAN SAVAŞI HAKKINDA BAĞIMSIZ SORUŞTURMA İSTEDİ
KUDÜS - İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, hükümetin Lübnan savaşını idaresiyle ilgili bağımsız soruşturma yapılmasını istedi.Hükümet ortağı İşçi Partisi'nin lideri Peretz, parti yetkilileriyle görüşmesinden sonra İsrail Radyosuna yaptığı açıklamada, ''Tarafsızlığı, şeffaflığı ve halkın soruşturma sürecine güvenini sağlamak için en iyisi bir devlet soruşturmasıdır'' dedi.
Başbakan Ehud Olmert, birçok yetkilinin istifasıyla sonuçlanabileceği belirtilen, emekli bir hakim tarafından yürütülecek böyle bir soruşturmaya karşı çıkarak, bu görevi iki komitenin yapacağını söylemişti.
Peretz'in bu çıkışının, Olmert'in koalisyon hükümetindeki ilişkileri gerginleştirebileceği belirtiliyor.
Olmert ve Peretz, şimdiye kadar, ordunun Hizbullah'a karşı başarısızlığıyla ilgili eleştirilere göğüs germede ortak bir tutum sergilemişlerdi.
İsrail basınına göre, soruşturma konusunda 2 ya da 3 İşçi Partili bakan Olmert'i destekliyor.
Başbakan Olmert, savaşta bazı kusurları olduğunu kabul etmişti. Hizbullah'a karşı kesin bir zafer kazanamayan İsrail'in kuzeyine, 4 bin kadar füze atılmıştı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:46