
Peru Dışişleri Bakanı Roncagliolo, istifa etti
Devlet Başkanlığı'nın basın bürosundan yapılan açıklamada, Roncagliolo'nun istifasının Devlet Başkanı Ollanta Humala tarafından kabul edildiği belirtildi.
Açıklamada, Roncagliolo'nun "dışişleri bakanı olarak kusursuz görev yaptığı" kaydedildi.
Resmi kaynaklara göre, Roncagliolo'nun yerine Adalet Bakanı Eda Rivas (61) atanacak.
Eski öğretim üyesi ve gazeteci Rafael Roncagliolo'nun (68) görevinden ayrılacağına ilişkin söylentiler haftalardır devam ediyordu.
Roncagliolo, Venezuela ve Ekvador ile diplomatik krizden sonra muhalefet partilerinin eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Kriz, Peru'nun Quito ve Caracas'taki büyükelçilerinin istifasına yol açmıştı.
Rafael Roncagliolo'nun istifası ayrıca Uluslararası Adalet Divanı'nın Şili ile deniz sınırı konusundaki kararına birkaç hafta kala geldi.
Peru, Şili ile aralarındaki tartışmalı deniz sınırının belirlenmesi ve balıkçılık yapılan sulardan daha fazla yararlanma talepleriyle 2008'de Uluslararası Adalet Divanı'na başvurmuştu.
Muhabir: Şeyma Tahan / AFP
Yayıncı: Murat Taydaş
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18