Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Eğerce Köyü yakınlarında iki ailenin pikniği acı bitti.
Aileleriyle birlikte gittikleri piknik yerinde serinlemek için denize giren beş kişiden biri boğuldu, boğulan 5 yaşındaki çocuğu kurtarmaya çalışan ablalarından biri kayboldu, diğer abla ve iki kuzeni kurtarıldı.
Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Yavuzselim Mahallesi'nde oturan 20 kişiden oluşan dört aile, piknik yapmak amacıyla Eğerce'ye gitti.
Ailelerin piknik yaptığı sırada, Özlem (18), Fatma Sıla (5) ve Gönül Güney (23) adlı kardeşlerle kuzenleri Perihan (10) ve Oğuzhan Er (14), serinlemek amacıyla denize girdi.
Denizde şakalaşırken Fatma Sıla Güney'in suyun aniden derinleştiği yerde bir anda kaybolduğunu gören ve yüzme bilmedikleri öğrenilen dört kişi, küçük kızı kurtarmak için suya atladı.
Olayda, Yıldırım Ticaret Lisesi'nden bu yıl mezun olduğu öğrenilen Özlem Güney kayboldu, denizden çıkarılan Fatma Sıla Güney, aynı yerde tatil yapan bir doktorun müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Bu arada, boğulma tehlikesi atlatan Gönül Güney'i kardeşi Cebir Güney, Perihan ve Oğuzhan Er'i de babaları Ali Er kurtardı.
''112 Acil Servis'' ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan Perihan ve Oğuzhan Er Mudanya Devlet Hastanesi'ne, Gönül Güney de Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Yetkililer, Özlem Güney'i arama çalışmalarının devam ettiğini, Fatma Sıla Güney'in cesedinin Mudanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığını bildirdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:30