PİKNİK GEZİSİ FACİASINDA ŞOK GELİŞME!
Kızılcahamam jandarması ve savcılığının başlattığı adli soruşturma sürüyor. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan minibüs şöförü Hacı Tanrıkurt hala gözaltında. şöför, ifadesinde kendisini bir aracın sıkıştırdığını söylese de ilk bulgular aşırı hız ve hatalı sollamayı işaret ediyor.
Kazanın kesin nedenini ortaya koyacak kaza raporu ise henüz çıkmadı.
Yaşamını yitiren 11 öğrenciden 8'i toprağa verildi. Öğrencileri son yolculuğuna, aileleri ve arkadaşları uğurladı. Cenaze töreni sırasında aile yakınları, kazanın nedenine ilişkin yorum yapmaktan kaçındılar. Cenaze töreninde kazadan yaralı olarak kurtulan bir öğrenci de vardı ancak bu öğrenci kazayla ilgili konuşmak istemedi.
Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Neriman Üce Ankara Çubuk'ta toprağa verildi.
Neriman öğretmen olmayı istiyordu. Anne Yıldız Üce, kızını son yolculuğuna uğurlarken "Sen bana babanın emanetiydin. Daha doyamadan sana, toprak aldı benden" diye ağladı. Neriman Üce, mahalle mezarlığında defnedildi.
Üce'nin kamyon şoförlüğü yapan babası da dört yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Altı kardeşiyle yokluklar içinde eğitimini tamamlamaya çalışan Neriman Üce'nin kaderi de babası gibi oldu.
Kübra Batur'un cenaze töreni memleketi Malatya'daydı. Orduzu beldesinde toprağa verilen Kübra, Batur ailesinin 4 çocuğundan biriydi.
Gazi Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Rukiye Sude Elham, Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Çukurçayır ilçesine defnedilen Sude Elham, 22 yaşındaydı.
Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Betül Sümeyra Erdönmez ile Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Fatma Kübra Bozkurt, Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Gamze Gümüş Ertekin Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, Mücella Şimşekoğlu Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde, Fatma Gülnaz Köstü Hatay'ın Hassa ilçesinde toprağa verildi.
Büşra Aydın, kazadan yaralı kurtulmuştu ama yaşam mücadelesini hastanede kaybetti. Cenazesi ailesi tarafından teslim alındı.
Kazanın aşırı hız ve hatalı sollamadan kaynaklandığı belirtiliyor. Kazanın ardından ifadesi alınan midübüs şoförü, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.