Gündem
  • 30.4.2013 16:35

'PKK, ABD'nin talimatıyla çekiliyor'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, çözüm süreciyle ilgili Ak Parti iktidarını eleştirerek, "Bu iktidarın sözüne güvenilmez. Yalan üzerine yalan söylüyor. PKK'nın Türkiye'den çekilmesinin nedeni Amerika talimatı" dedi.

Mersin'in Mut İlçesi'nde düzenlenen 'Anayasa Forumu'na katılan CHP'li Kamer Genç, 21 Mart'ta Diyarbakır Meydanı'nda bir bildiri okunduğunu, bu bildiriyi Abdullah Öcalan, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Amerika ve MİT'in hazırladığını öne sürdü. Bildiride yer alan ifadeleri eleştiren Genç, "Diyarbakır Meydanı'nda okunan bildiride diyor ki 'Artık yeni bir güneş doğuyor bu topraklarda. Artık bu zulüm rejimi sona eriyor. Türkler ve Kürtler bin yıldır İslam bayrağı altında yaşadı. Yine artık şeriat bayrağı altında yaşayacağız.' Bunun anlamı şudur arkadaşlar: Bunların zulüm rejimi olarak kabul ettikleri rejim Cumhuriyet rejimidir ve 'Bu rejimi yıktık' diyorlar. Bu ülkenin parlamentosu, bunun karşısında sessiz kalıyor. Bir savaş yapılmadan, bir devletin teslim bayrağı çekmesinin bir sonucudur. Diyarbakır'da sadece Hizbullah'ın düzenlediği bir şeriat mitingi vardı. Bir tek Türk bayrağı yoktu. Devlet şeriat güçlerine teslim olmuştur" diye konuştu.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın, "Tayyip Erdoğan'ı biz iktidara getirdik" sözlerini de yorumlayan Genç, şöyle dedi:

"Abdullah Öcalan BDP milletvekillerine yaptığı açıklamada diyor ki 'Tayyip Erdoğan'ı biz iktidara getirdik.' Doğru söylüyor. 2001 yılında Tayyip Erdoğan'ın aldığı oy yüzde 34'tür. Bu yüzde 34'ün en azından yüzde 20'i Doğu, Güneydoğu'da Abdullah Öcalan ve Barzani'nin katkısıyla alınan oylardır. Son seçimlere bakalım. 12 Haziran seçimlerinden önce Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a Barzani'ye gitti. Ondan önce de Oslo'da PKK'yla görüştü. PKK, 12 Haziran'da yapılan seçim nedeniyle 16 Haziran'a kadar eylemsizlik kararı aldı. O eylemsizlik kararıyla biliyorsunuz AKP yüzde 49 oy aldı. Biz devamlı Tayyip Erdoğan'a sorduk: Sen PKK'yla, Kürtlerle ne anlaştın da bir söyle bakalım? Ama demedi."

AMERİKA'NIN TALİMATI

PKK'lıların Türkiye'den çekilmesi için Amerika Birleşik Devletleri'nin talimat verdiğini ileri süren Genç, şunları kaydetti:

"Sonra bir de Tayyip, 'İdamları yeniden getireceğiz. Abdullah Öcalan'ı idam edeceğiz' dedi. Arkasından BDP'li milletvekilleri PKK'lılarla kucaklaştı. Tayyip, 'PKK'lılarla kucaklaşanların derhal dokunulmazlıkları kaldırılacak, derhal tutuklanacaktır. Biz PKK'lılarla kucaklaşanlarla nasıl aynı sırada otururuz' dedi. Tayip Erdoğan birdenbire bu sözlerin hepsini unuttu. 'PKK, silahlarını bıraksın çekilsin gitsin' dedi. Karşımızda öyle bir siyasal iktidar var ki sözüne güvenilir değil. Yalan üzerine yalan söylüyor. PKK'nın Türkiye'den çekilmesi için Amerika talimat verdi. Amerika diyor ki 'Nasılsa Kuzey Irak'ta Kuzey Kürdistan Devleti kurulacak.' Şu an Barzani ile Irak başbakanı arasında çok ciddi savaş var. Amerika Tayyip'e emir vermiş, 'Sen Barzani'nin yanında yer al.' Türkiye'deki PKK'lıları oraya çakacak. Bir kısmını Suriye'ye gönderecek. Suriye ile savaşacak. Dolayısıyla bunlar oraya çekilecek. Çekilip giderken de kendi durumlarını garantiye almak istiyorlar."

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER