Spor
  • 30.7.2008 11:29

PKK: İÇİMİZE MİT AJANI SIZDI AMA...

PKK'nın kurucularından Mustafa Karasu, "MİT içimize bizi kontrol etmek için ajan soktu. Ancak onlar bizi kullanamadı, biz onu kullandık. Uğur Mumcu da bunu fark ettiği için öldürüldü" dedi..

PKK'nın kurucularından ve Yürütme Konseyi üyelerinden Mustafa Karasu, devletin değil PKK'nın "Pilot Necati" yi kullandığını ve Uğur Mumcu'nun bunu fark ettiği için öldürüldüğünü iddia etti. Karasu, Avrupa'da yayımlanan Yeni Özgür Politika adlı gazeteye yazdığı makalede, "devletin 'Pilot Necati' kod adlı MİT ajanını PKK'ya karşı kullanmak istediğini fark ettiklerini ve öldürmek için Abdullah Öcalan'a danışıldığını, ancak Öcalan'dan onay alamadıklarını" ileri sürdü. Karasu, öldürmek yerine Pilot Necati'yi kullandıklarını ve 1.5 yıl boyunca devleti rehavete sürükleyerek örgütün güç kazandığını savundu.

'ÖLDÜRSEK YENİSİ GELİRDİ'
Uğur Mumcu'nun da bu gerçeği öğrendiği için ortadan kaldırıldığını iddia eden Karasu, "Kürtlere kendi idam ipini çektiremezler" başlıklı yazısında şu iddialarda bulundu: "Mumcu, devletin hatasını ortaya çıkarmada ısrarlı olduğu için öldürüldü. Devlet Pilot Necati'yi PKK'yı kontrol etmek için PKK içine sızdırmış, ancak PKK kısa sürede Pilot Necati'nin ajan olduğunu açığa çıkararak onu kullanmıştır.

Örgüt içinde 'pilotu hemen öldürelim' diyenler olmuşsa da, Kürt halk önderi, 'Onu öldürmeyerek kullanalım' demiştir. 'Öldürürsek üzerimize çok gelirler, bilemeyeceğimiz yeni birini sızdırabilirler' diyerek öldürülmesine onay vermemiştir." Mayıs 1977'de ajan olduğu açığa çıkarılan Pilot Necati'nin 1.5 yıl boyunca kullanıldığını ve bu dönemde örgütlenme çalışmalarına hız verildiğini belirten Karasu, "Devlet, PKK'yi kontrol edebilirim derken; PKK, devleti rehavet içine sokup kullanmıştır" iddiasında bulundu. Pilot Necati kod adlı MİT ajanının, "Öcalan'ın ilk eşinin akrabası olduğu ve Ordu'dan Kürt olduğu iddiasıyla atıldığını" öne sürüyor.

(SABAH)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER