Asayiş
  • 28.5.2022 11:59

PKK, Suriye'de sivillere tünel kazdırıyor

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyinde işgalini sürdürdüğü Münbiç ve Aynularab (Kobani) ilçelerinde kazdığı bazı tünellerde, alıkoyduğu kişileri tutmak için yaptırdığı hücreler görüntülendi.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki otorite boşluğundan yararlanan terör örgütü PKK/YPG'nin elinde tuttuğu bölgelere yönelik yeni operasyon hazırlığında olması, teröristleri telaşlandırdı.

Öyle ki; saklanmak için kullandıkları tünelleri artırmak ve genişletebilmek için artık alıkoydukları sivilleri köle gibi çalıştırıyor, tünellerde hazırlanan hücrelerde tutuyorlar.

ABD ve Rusya'nın taahhütlerine rağmen Suriye-Türkiye sınır hattından çekilmeyen YPG/PKK'lı teröristler, Halep ilinin kuzey kırsalında yer alan Münbiç ve Aynularab ilçelerinde tünel kazmaya devam ediyor.

Alıkoyduğu siviller için tünellerde hücreler yaptırıyor

Terör örgütü, Münbiç ve Aynularab kırsallarında alıkoyduğu kişileri tutmak için de yerin 4 metre altına kazdığı bazı tünellerde hücreler inşa ediyor.

Sivillerin tutulduğu hücreler görüntülendi

Anadolu Ajansı, söz konusu bölgelerde işkence amaçlı da kullanılabilecek hücrelerin bulunduğu bazı tünelleri görüntüledi. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğindeki tüneller birbiriyle bağlanıyor. Tünellerin içerisinde kazı aletleri, hücreler, mazgallı kapılar, havalandırma boşlukları ve elektrik hatları bulunuyor.

 

Terör örgütü PKK, Suriye de alıkoyduğu sivillere tünel kazdırıyor #1

 

Tünel kazılarında alıkonulan sivilleri de kullanıyorlar

YPG/PKK, Suriye'de işgalinde tuttuğu bölgelerde ve özellikle sınır hattına yakın alanlarda askeri harekatlara karşı direnme, sızma ve ani saldırı amacıyla tüneller kazıyor.

YPG/PKK, bu tünelleri Halep kırsalı, Haseke, Deyrizor ve Rakka illerinde işgalindeki tuttuğu sivil yerleşimlerde de kazıyor.

 

Terör örgütü PKK, Suriye de alıkoyduğu sivillere tünel kazdırıyor #2

 

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, YPG/PKK'lı teröristler alıkoyduğu bazı sivilleri yasa dışı tünel kazımı çalışmalarında kullanıyor.

Suriye'de işgalinde tuttuğu farklı bölgelerde yüzlerce kilometre uzunluğunda tüneller kazan YPG/PKK, yapımını sürdürdüğü tünelleri hava saldırılarına karşı betonlarla güçlendiriyor.

Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı'yla YPG/PKK'dan temizlenen alanlarda örgütü inşa ettiği veya inşası yarım kalan çok sayıda tünel ortaya çıkarılmıştı.

 

Terör örgütü PKK, Suriye de alıkoyduğu sivillere tünel kazdırıyor #3

 

Mutabakatlara rağmen Münbiç ve Aynularab'dan çekilmediler

Türkiye, 9 Ekim 2019'da başlattığı Barış Pınarı Harekatı sürerken ABD ve Rusya ile ayrı ayrı mutabakat yapmıştı.

Türkiye sınırından itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan YPG/PKK'nın çekileceğini vadeden ABD, henüz sözünü tutmadı.

Rusya da 23 Ekim 2019'den itibaren YPG/PKK'lı teröristlerin silahlarıyla Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometrenin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere gireceklerini taahhüt etmişti. Ruslar, ayrıca terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerin silahlarıyla Münbiç ve Tel Rıfat'tan da çıkarılacağı vaadinde bulunmuştu.

Ancak teröristler, Suriye-Türkiye sınır hattındaki Aynularab ve sınıra 30 kilometre uzaklıktaki Halep'in Münbiç bölgesinden çekilmedi.

 

Terör örgütü PKK, Suriye de alıkoyduğu sivillere tünel kazdırıyor #4

 


 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2022 09:54

İLGİLİ HABERLER