Gündem
  • 14.3.2021 19:55

PKK'dan Peşmergeye bombalı saldırı!.. Ölü ve yaralılar var

PKK, Bir süredir arasının açık olduğu ve Türkiye'ye casusluk yaptığı gerekçesiyle hedef aldığı Peşmergelere mayınlı tuzak kurdu. PKK'lilerin döşediği mayın Peşmerge aracının geçisi sırasında patlatıldı..

Sidakan bölgesindeki Singanê boğazında Peşmerge aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu bir Peşrmege hayatını kaybetti.En az 5 peşmerge yaralandı..

 Erbil in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabasında yola önceden döşenen mayın Peşmergelere ait özel aracın geçişi sırasında patladı.

Kürt bölgesinin medya kuruluşu Rûdaw’a konuşan Helgurt Tugay Komutanı Tümgeneral Bahram Erif Yasin, “PKK’lilerin daha önce yola döşediği patlayıcı, Singanê boğazında Pesmergelere ait aracın geçişi sırasında patladı. Olayda bir Peşmerge hayatını kaybederken araçtaki diğer Peşmergeler de yaralandı” dedi.

Peşmerge Tümgenerali Bahram Erif Yasin, 80’inci Tugay Komutanlığında görevli peşmergelerin Balakayeti bölgesinde görevli olduklarını ve köylerine döndükleri esnada patlamanın yaşandığını söyledi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre hayatını kaybeden Tarık Kadir adlı Peşmerge 45 yaşında evli ve 3 çocuk babası.

Yaralanan Peşmergelerden birisi  ise 46 yaşındaki Muzaffer Hasan.

 

Güncellenme Tarihi : 14.3.2021 20:04

İLGİLİ HABERLER