KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA- Terör örgütü PKK’nın 8. kongre kararlarında halk ayaklanmasıyla yeni bir ülke kurmak istediği açıkça belirtildi.
Türk istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, PKK’nın 8. kongre kararları kesinleşti. Kongre kararlarında PKK’nın “Serhıldan” adıyla halk ayaklanmasını gerçekleştirmek istediği ve “Demokratik Ortadoğu Federasyonu” adı altında yeni bir ülke kurmak istedikleri belirtildi. Alınan kararlara göre PKK, Türkiye, Kuzey Irak, İran ve Suriye’de parti kuracak. Terör örgütü ayrıca Türkiye’de yasaların sokak gösterileriyle değiştirilmesini hedefliyor.
PKK başkanlık konseyi tarafından yayınlanan kongre kararlarında yeni yöntemler belirlendi. Yayınlanan kararlarda PKK’nın yeni eylem stratejilerinin tüm ayrıntıları da yer aldı.
ÖRGÜTÜN YENİ İSMİ
Kararlarda, daha önce PKK’nın isminin “Halkların Özgürlük Partisi” olacağı duyurulmasına rağmen, Abdullah Öcalan’ın kabul etmemesi üzerine “Mezopotamya Halklarının Özgürlük Partisi” adı gündeme gelmişti. Şimdi de bu iki ismin yanısıra Osman Öcalan’ın önerisiyle PKK’ya üçüncü bir isim “Kürdistan Demokratik Kongresi” adının verilebileceği belirtildi.
YENİ PARTİLER
8. kongrenin kararlarında PKK’nın kendisine bağlı olarak Türkiye’de “Türkiye Toplum ve Medeniyet Partisi”, Irak’ın kuzeyinde “Demokratik Çözüm Partisi”, İran’da “Kürdistan Özgürlük ve Kardeşlik Hareketi”, Suriye’de “Selahaddin Eyyubi Hareketi” isimleriyle parti kurulacağı yer aldı.
Alınan kararlara göre PKK’nın yeni stratejileri şöyle:
Kurulacak demokratik kitle örgütleriyle demokrasi blokları oluşturulacak, böylece hükümetler baskı altında tutulacak
Yasalar sokak gösterileriyle değiştirilecek,kadın ve çocuklar ön planda tutularak sokak hareketleriyle, halk devletle karşı karşıya getirilecek.
Etnik ve kültürel topluma göre demokratik anayasal oluşturulacak, etnik grupların kültürünün gelişmesi için mücadele edilecek.
İdam cezası, olağanüstü hal, köy koruyuculuğu gibi sistemlerin kaldırılması ve köye dönüşün sağlanmasına çalışılacak.
Bazı örgüt mensupları barış grubu olarak güvenlik güçlerine teslim edilecek
Silahlı mücadele, Abdullah Öcalan’ın idam edilmesi ve örgüte yönelik operasyona girişilmesi halinde yeniden başlatılacak.(NTV)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:28