Spor
  • 10.9.2013 19:57

Polisin biber gazı milli maçı durdurdu

MEHMET SELMAN BEKTAŞ
İSTANBUL - Ümit Milli Takım’ın, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki 3’üncü maçında İsveç ile oynadığı maça, 24. dakikada biber gazı nedeniyle ara verildi.
Ümit Milli Takım, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki 3’üncü maçında İsveç ile karşılaştı. Karşılaşmanın 24. dakikasında İstiklal caddesinde polisin yaptığı müdahalede kullandığı biber gazının rüzgarın etkisi ile karşılaşmanın oynandığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na ulaşması futbolcuları zor durumda bıraktı. Maçın hakemi Javier Estrada Fernandez biber gazının etkisinin hissedilmesi ardından futbolcuları ve teknik heyeti soyunmasına gönderdi. İsveçli futbolcular ve teknik heyetin bir hayli şaşkın oldukları gözlendi.  

İsveç Teknik Direktörü 'Hayatımda ilk kez biber gazı yedim'

İsveç Teknik Direktörü Ercison ise hayatında ilk kez biber gazına maruz kaldığını söyledi.
Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turunda İsveç'le 2-2 berabere kaldıkları maçta gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularını kutladı. İsveç Teknik Direktörü Ercison ise hayatında ilk kez biber gazına maruz kaldığını söyledi.Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, oyuncularını verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ettiğini belirterek, “Bu maçtan önce 6 puanı çıkmayı hedeflemiştik. Üzülerek 4 puanda kaldık. Avucumuzdaki bir maçı son dakikada yediğimiz golle berabere bitirdik. Altı puana ulaşsaydık grupta avantaj elde edebilirdik ama olmadı. Oyuncularımı kutlarım. Oyunun belli bir bölümünde çok iyi oynadılar” dedi.
Mücadelenin ilk yarısında sahayı etkileyen biber gazından futbolcuların fiziki olarak etkilendiğini vurgulayan Ercan, “Biber gazı gelmeden önce iyi oynamaya ve pozisyonlar bulmaya başlamıştık. Açık söylemek gerekirse biraz hızımızı kesti ama şartlar böyle gelişti. Yapacak bir şey yok. Ondan sonra tekrar mücadeleye konsantre olmaya çalıştık. Fiziki anlamda hepimiz etkilendik. Benim de ilk kez başıma geldi. İnşallah son olur” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Kerim Frei Koyunlu'nun hakkındaki soruya ise, Ercan, “Kerim Frei çok yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, “Bana göre Beşiktaş çok iyi bir transfer yaptı. İleride transfer anlamında değerlendirilebilecek bir oyuncu. Kerim, A Milli Takım'da oynuyor ama çağırdığımızda seve seve takıma geldi ve iki maçta da çok iyi performans gösterdi” şeklinde cevap verdi.
İsveç Teknik Direktörü Hakan Ericson, sahayı etkileyen biber gazının kendileri mental anlamda yorduğun belirterek, “Maç sırasında saha olağan dışı olaylar oldu. Bu bizi mental olarak yordu. Türkiye'yi iyi analiz etmiştik. Bu analizlerimizde haklı çıktık. Türkiye'nin çok teknik ve hızlı oyuncuları vardı ama biz daha organize olduk” diye konuştu.
Basın mensuplarının hayatınızda hiç biber gaz yediniz mi ? sorusuna ise Ericson, “Hayatında ilk defa biber gazına maruz kaldım. Umarım bu son olur” diye cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER