Medya
  • 31.5.2015 21:52

Polisler Fethullahçı gazeteciye tokatı bastı

Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde, Gezi Parkı'nda cep telefonuyla fotoğraf çeken gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi, gözaltına alınmaya direninci tokatı yedi.

Paralel yapının muhabirleri her gittiği yerde kamu görevlilerini tahrik ediyor. Zaman'ın polisi provoke eden muhabiri Emre Şencan, gözaltına alındı. Bundan yaklaşık 2 ay önce de CİHAN haber ajansı muhabiri Hüseyin Aydın, AVEA’nın engelli çocuklarla ilgili etkinliğini sabote etmiş, davetli olmadığı halde “beni içeri almadılar” ifadelerini kullanıp provokasyona imza atmıştı.

Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde, Gezi Parkı'nda cep telefonuyla polislerin kişisel diyaloglarını çeken gazeteci, gözaltına alındı. Gazetecinin "Adını söyle bana. Sana o tekmenin hesabını soracağım" dediği polis "Zaman gazeteci beni neden tehdit ediyorsun. Amerika'ya mı söyleyeceksin, Fethullah Gülen'e mi söylettireceksin. O mu sürecek beni?" yanıtını verdi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Parkın sivillerden arındırıldığı sırada Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan'la polisler arasında gerginlik yaşandı. Şencan kısa süreli gözaltına alındı. Sivil giyimli polisler Emre Şencan'ın etrafını çevirdi.

CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜ ÇEKTİĞİ GEREKÇESİYLE
Daha sonra yere yatmaya zorlanan Şencan'la polisler arasındaki diyalogtan cep telefonuyla görüntü çektiği için gözaltına alındığı anlaşıldı. Polisler, bu kişinin haberci kimliğini açıklamadığını söyledi. Şencan'ın polisler arasında parktan çıkarıldığı sırada diyaloglar da sürdü.

sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER