Putin çıldıracak! Ermeni belgeleri sızdı

1 dk okuma
Putin çıldıracak! Ermeni belgeleri sızdı

Hızlı Özet

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan belgelere göre, 2016-2019 yılları arasında Ermenistan'dan Suriye'ye gönderilen silahların Rusya'ya karşı savaşan gruplara verildiği ortaya çıktı.







Ermenistan askeri portalı Telegram kanalı, Ermenistan Savunma Bakanı Davit Tonoyan'ın silah ve mühimmat satışı ve satın almasıyla ilgili bir dizi belge yayınladı. Telegram kanalı, ikincisini Suriye'deki Türk yanlısı terörist gruplara silah satmakla suçladı.



Davit Tonoyan: This will have terrible consequences for Azerbaijan -  Mediamax.am





Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan belgelere göre, 2016-2019 yılları arasında Ermenistan'dan Suriye'ye gönderilen silahların Rusya'ya karşı savaşan gruplara verildiği ortaya çıktı.







Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplar veren ve ateşkesi imzalamak zorunda kalan Ermenistan, çatışmalar esnasında her fırsatta Rusya'dan yardım istiyordu. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın yardım çağrısına olumsuz yanıt verirken, Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan belgeler iki ülke arasında yeni bir krize neden olabilir.



Davit Tonoyan Met With Minister of Defense of the Russian Federation Sergey  Shoygu



Silahlar Rusya'ya karşı kullanılmış



Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan sızdırılan belgelere göre 2016-2019 yılları arasında Ermenistan'dan Suriye'ye gönderilen silahların Rusya'ya karşı savaşan gruplara verildiği ortaya çıktı.



Armenian defense minister receives UN Resident Coordinator | ARMENPRESS  Armenian News Agency



Savunma bakanlığı sözcüsü Shushan Stepanyan açıklamayı değerlendirdi.



Facebook gönderisine göre, bu raporlar, amacı savunma departmanını itibarsızlaştırmak olan bariz bir yalan ve manipülasyon. Bu tezin dayandığı yayılmış belgeler çoğunlukla tahrif edilmiştir. Soruşturma yapan herhangi bir gazeteci, hem Ermenistan'ın ilgili kurumlarına hem de belirtilen devletlere soruşturma gönderebilir ve tüm bunların icat edildiğinden emin olabilir. Kısa süre içinde resmi bir açıklama yapılacaktır.



 





 










Bu haber 1007 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'dan sonra İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan BAE'ye Gizli Ziyaret
Dünya
#Operation Roaring Lion#Benjamin Netanyahu#Mossad

Netanyahu'dan sonra İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan BAE'ye Gizli Ziyaret

IDF Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir'in, Aslan Kükremesi Operasyonu sırasında bir ABD heyeti refakatinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gizli bir ziyarette bulunduğu bildirildi. Ziyaretin, İran'a karşı savunma stratejilerini ele almak ve stratejik işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Habervitrini12319 Görüntüleme
Trump'a 212'ye 212 sürprizi
Dünya

Trump'a 212'ye 212 sürprizi

Perşembe günü yapılan ve Trump'ın yetkilerini sınırlamayı amaçlayan Demokratların sunduğu karar tasarısı oylaması 212-212 sonuçla çoğunluğa ulaşamadı. İlk olarak 4 Mart'ta sunulan tasarı, mevcut haliyle başkanı, 28 Şubat'ta başlayan savaşın ilk 30 günü içinde ABD güçlerini çatışmalardan çekmekle görevlendirecekti.

Habervitrini11343 Görüntüleme
Ölüm vagonunda 6 ceset
Dünya
#guvenlik#Güncel#Suç

Ölüm vagonunda 6 ceset

Meksika sınırına yakın bir yük vagonunun içinde ölü bulunan 6 kurbandan biri 14 yaşında bir çocuk.

Habervitrini14766 Görüntüleme
İran Adına Casuslukla Suçlanan Eski Hava Kuvvetleri Subayı İçin FBI'dan 200.000 Dolarlık Ödül
Dünya
#İran#United States Air Force#United States Department of Justice

İran Adına Casuslukla Suçlanan Eski Hava Kuvvetleri Subayı İçin FBI'dan 200.000 Dolarlık Ödül

FBI, 2013 yılında İran'a iltica ettiği ve gizli bilgileri Tahran yönetimiyle paylaştığı iddia edilen eski ABD Hava Kuvvetleri karşı istihbarat subayı Monica Witt'in yakalanmasını sağlayacak bilgilere 200.000 dolar ödül verileceğini Perşembe günü duyurdu. Witt, 2019 yılında casusluk suçlamasıyla itham edilmişti.

Habervitrini9459 Görüntüleme