Dünya
  • 27.10.2022 14:37

Putin'in vaftiz kızı ülkeden kaçtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vaftiz kızı Ksenia Sobchak'ın ülkeden kaçtığı iddia ediliyor. İngiliz basınına göre, ajanlık suçlaması ile karşı karşıya kaldığı ifade edilen Rus televizyon programcısı ve sunucu Sobchack, evine düzenlenen baskından sonra Rusya'dan kaçtı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen hatta Putin'in vaftiz kızı olduğu iddia edilen 40 yaşındaki Ksenia Sobchak ülkeden kaçtı. Rusya Ukrayna savaşını eleştirdiği nedeniyle polisin evine baskın yaptığı haberlerinin ardından 'ajan' olarak damgalanan Sobchak'ın havaalanında kendisini tutuklamaya gelen polislerden de kaçabildiği iddia edildi.

Putin'in 'aile dostu' ve 'vaftiz kız' olarak anılan Sobchak, son dönemlerde yaptığı açıklamaları nedeniyle 'ajan' olarak anılmaya başlamıştı. Her ne kadar yaptığı açıklamaların detayları bilinmese de Rusya-Ukrayna savaşına yönelik eleştiren sözleri nedeniyle evine polis baskını düzenlendiği iddia edilmişti. İngiliz basınında yer alan iddialar arasında Sobchak, havaalanında kendisini tutuklamaya gelen yetkililerin elinden kaçtı.İddialara göre Sobchak, Belarus üzerinden Litvanya'ya giden uçağa bindi. TASS haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan bir yetkili ise, Sobchak'ın Dubai için internetten bilet aldığını, Moskova'dan ayrıldığını dile getirdi. Ancak bu güzergahın polisleri atlatmak için kullanılmış olabileceği de söylenenler arasında yer aldı.

Öte yandan, eskiden Playboy modeli olan Sobchak'ın yüksek takipçili sosyal medya hesaplarından ''devlet kurumları hakkında yalan haberler yayma'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hakkında hapis cezası istendiği iddia ediliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 27.10.2022 14:39

İLGİLİ HABERLER