
QUARESMA'SIZ BEŞİKTAŞ BELEDİYE KARŞISINDA!..
Son haftalardaki çıkışıyla dikkat çeken Beşiktaş sahaya yıldızı Quaresma'dan yoksun bir kadro ile çıkacak.
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında yarın Fi Yapı İnönü Stadı'nda İstanbul Büyük Şehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, bugün akşam saatlerinde yapacağı antrenmanın ardından hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.
Yarın saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.
Siyah-Beyazlı takımda sakatlıkları sebebiyle Simao, Aurelio ve Quaresma karşılaşmada forma giyemeyecekler. Tedavisi tamamlanan Edu ise maç kadrosunda yer alabilecek.
Spor Toto Süper Lig'de son oynadığı 3 karşılaşmadan (Trabzonspor, Orduspor, Manisaspor) galibiyet ile ayrılan Beşiktaş, yarın da üç puan alarak galibiyet serisini 4'e çıkarmak istiyor. Antrenör Carvalhal son maçlarda sahaya sürdüğü ilk 11'de değişiklik yapmak istemese de, Quaresma'nın sakatlığı Portekizli teknik adamı takımının son oynadığı Manisaspor karşılaşmasından farklı bir tercih ile sahaya sürmesine neden olacak. Carvalhal'ın sakatlanan Quaresma'nın yerine İstanbul Büyük Şehir Belediyespor karşısında Holosko'ya ilk 11'de şans vermesi, Simao'nun yokluğunda da Veli'yi hücum hattının sol tarafında görevlendirmesi bekleniyor. Ayrıca Carvalhal 8 Aralık'ta deplasmanda oynanan Manisaspor-Beşiktaş maçında ilk 11'de Almeida'nın yerine oynattığı Mustafa Pektemek'i yine ilk 11'de sahaya sürmesi tahmin ediliyor.
Antrenör Carvalhal'ın, takımını Manisaspor karşısına şu ilk 11 ile çıkarması bekleniyor:
Rüştü, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Necip, Fernandes,Veli, Holosko ve Mustafa Pektemek.
İKİ TAKIM 11. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER
Öte yandan Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarın oynayacakları karşılaşma ile tarihlerinde 11. kez karşı karşıya gelecekler.
Maç öncesi dikkat çeken ayrıntılardan biri ise 2007-2008 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig'de yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı ,Siyah Beyazlı takımın galibiyet sayılarında geride olması. Bugüne kadar iki takım 8'i lig 2'si kupa olmak üzere 10 maç oynandı. Bu maçların 4'ünü İstanbul Büyükşehir Belediyespor kazanırken, Beşiktaş biri penaltı atışları sonucu olmak üzere 3 kez galip geldi. İki takım arasındaki 3 maç ise berabere bitti.
iki ekip son olarak 11 Mayıs 2011 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası final maçında Kayseri Kadir Has Stadı'na karşı karşıya gelmiş, normal süresi ve uzutma dakikaları 2-2 biten karşılaşmayı Sİyah-Beyazlı takım penaltı atışları ile 6-5 kazanarak kupayı kazınmıştı.