Yaşam
  • 21.1.2014 00:00

Rahibe kimden ve nasıl hamile kaldığını anlayamadı

El salvador asıllı rahibe nasıl ve kimden hamile kaldığını bir türlü anlayamadı. Çocuğunu doğurduktan sonra çok büyük şok yaşayan rahibe, başına gelenleri çözmeye çalışıyor.

İtalya'da şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan El Salvador asıllı bir rahibenin doğum yapması ülkede şaşkınlığa neden oldu.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Roma yakınlarındaki Rieti’de gerçekleşen olayda, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan rahibenin aslında hamile olduğu ortaya çıktı. Doğuma alınan ve 3.5 kilogram ağırlında bir erkek bebek dünyaya getiren rahibe, hamile olduğuna dair hiçbir fikrinin olmadığını ileri sürdü. 32 yaşındaki kadının, doktorlara, “Hamile olduğumu bilmiyordum. Sadece mide ağrısı çekiyordum” dediği aktarıldı.

ANSA’nın haberinde, bebeğe Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis’in de ismini alırken örnek gösterdiği İtalyan aziz Asisili Francesco’nun isminin verildiği belirtildi. Rahibenin diğer rahibe arkadaşlarının da olayı şaşkınlıkla karşıladıkları ifade edildi.

La Repubblica gazetesindeki haberde ise Rieti Piskoposu Delio Lucarelli’nin olayı büyük bir utançla öğrendiği belirtildi. Lucarelli’nin sözcüsü Massimo Casciani, “rahibenin dinsel öğretiden uzaklaşarak oğluna yakın dünyevi bir yaşam seçebileceğini, piskoposluğun kendisine ilk zamanlardaki gibi yakın olacağını” kaydetti. Rieti Belediye Başkanı Simone Petrangeli de rahibenin ihtiyaç duyması halinde herkese yaptıkları gibi yardım edebileceklerini ifade etti.

Regina Pacis Kilisesi Rahibi Fabrizio Borrello ise “Tüm kent bu haberi konuşuyor, uzun süre de konuşmaya devam edeceğe benziyor” diyerek, yaşlı kadınlara yönelik huzurevi olarak da hizmet veren manastırda görev yapan diğer rahibelerin de olayın etkisiyle sarsıldığını ifade etti. Rahip Borrello ayrıca, “Rahibenin oğluna annelik yapma kararı aldığını biliyorum. Papa bize insanlar hata yapsa da onurlarına yönelik saygısızlık yapılmaması gerektiğini öğretti” diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER